Reklaam sulgub sekundi pärast

EKSPERDID PALJASTASID: kas duši all peaks käima hommikul või õhtul?

Inimesed jagunevad tihtipeale kolmeks tüübiks: need, kes käivad duši all hommikuti, need, kellele meeldib ennast pesta õhtuti ning need, kellel pole vahet ning kes käivad duši all vastavalt tujule. 

Harjumused võivad pärineda kodust või moodustub harjumus kas aja jooksul ise või näiteks vastavalt töögraafikule. Ometi ei lõppe mitte iialgi vaidlus selle üle, kumb on siis kasulikum. Leidub neid, kelle hommik ei alga ilma pesus käimata ning neid, kes ei suuda õhtuti magama minna, kui pole duši all käinud. 

Ajakiri Glamour otsustas välja selgitada, kumb variant on ekspertide sõnul parem. Yale'i ülikooli dermatoloogiaprofessor Mona Gohara, Skin Laundry kliiniku looja Yen Reis ja ÜRO spetsialist Nancy Rothstein avaldasid, millal siis tasuks ennast pesta. 

Duši all ei pea käima kaks korda päevas

Mona Gohara sõnul ei pea end pesema kaks korda päevas. Kui siiski otsustad seda teha või käid pesemas pärast trenni tegemist, siis soovitab Gohara end pesta mitte liiga kuuma veega ja vältima seepe, mis uhuvad ära naha loodusliku õli. 

Hommikune dušš on hea

Eksperdid avaldasid mitmeid tegureid, miks eelistada hommikul pesemist. See äratab sind korralikult üles, valmistab sind päevaks ette, sobib ideaalselt akne või teiste nahaprobleemide all kannatajatele ning koos teiste nahahooldusvahenditega annab puhta põhja meigile. Samuti on hommik parim aeg karvade raseerimiseks. 

Veelgi parem on aga õhtune dušš

Yen Reis pooldab aga jällegi õhtust dušši. Õhtune dušš peseb ära mustuse, mis päeva jooksul meie ihule kogunenud on. Kindlasti ei tasuks kogu selle mustusega õhtul linade vahele pugeda. 

"Nahk taastab ja koorib ennast öösel. Puhas põhi on selle protsessi jaoks väga oluline. Isegi kui pesed end hommikul, loputa keha üle ka õhtuti," soovitab Yen Reis. 

"Magama minnes peaks keha olema puhas. Õhtune dušš on ka parim aeg lõõgastumiseks ning ennast ööuneks ette valmistada," nõustus Nancy Rothstein.