Reklaam sulgub sekundi pärast

EMADEPÄEVA RETSEPT: šokolaadi-toorjuustukook vaarikatega

Emadepäevaks valmista üks imemaitsev ja hõrgutav kook, mida ahju pistma ei peagi. See šokolaadist pakatav toorjuustukook vaarikatega maitseb oivaliselt kui oled seda paar tundi sügavkülmikus hoidnud. Vahtrasiirup lisab koogipõhjale põneva nüansi ja kui kasutad piimašokolaadi asemel hoopis valget šokolaadi, saad veelgi magusama tulemuse.

Vaja läheb:

200 g Digestive'i küpsiseid

80 g võid

soovi korral vahtrasiirupit

3 dl vahukoort

200 g piimašokolaadi või valget šokolaadi

200 g maitsestamata toorjuustu

2 tl vanillisuhkrut

50 g hakitud valget šokolaadi

Kaunistamiseks vaarikaid

Tee nii:

Koogipõhja tegemiseks purusta küpsised peeneks puruks ning sega sulavõiga ühtlaseks massiks, maitseks lisa juurde pisut vahtrasiirupit. Vajuta segu tugevalt eelnevalt vooderdatud koogivormi põhjale ja pane vorm külmkappi.

Nüüd vahusta vahukoor. Aseta tükeldatud šokolaad potti ja sulata pliidil väga madalal temperatuuril või kasuta sulatamiseks hoopis mikrolaineahju. Lisa sulatatud šokolaadimassile toorjuust ja vanillisuhkur ning sega hoolikalt läbi. Lase segul jahtuda. Sega saadud segule juurde 50 g hakitud valget šokolaadi ning vahustatud vahukoor.

Vala segu koogipõhja peale. Aseta kook kolmeks tunniks sügavkülma tahenema. Umbes 20 minutit enne serveerimist võta välja ning kaunista vaarikatega.