Reklaam sulgub sekundi pärast

ENNE JA PÄRAST FOTOD: 26aastane Eesti naine sai endale uue välimuse

Elus on kõik võimalik, kuid vahel tuleb oma unistuste nimel palju vaeva näha ja eks need kõige imelisemad asjad siin elus tulevadki pigem raskelt, kui kergelt. Tõrvast pärit 26aastane Kirke Kirt on ehtne näide sellest, et tegelikult on kõik võimalik ning ükski unistus ei pea jääma pelgalt unistuseks.

Elus on kõik võimalik, kuid vahel tuleb oma unistuste nimel palju vaeva näha ja eks need kõige imelisemad asjad siin elus tulevadki pigem raskelt kui kergelt. Tõrvast pärit 26aastane Kirke Kirt on ehtne näide sellest, et tegelikult on kõik võimalik ning ükski unistus ei pea jääma pelgalt unistuseks.

Kirke on tänaseks kaotanud pool oma kehakaalust - madalhetkel kaalus ta kuni 110 kilogrammi ning ei jaksanud isegi tossupaelasid kinni siduda, ilma et ta hingeldama oleks hakanud. Suur ülekaal oli koormaks nii emotsionaalselt kui ka füüsiliselt.

Hetkel, mil Kirke taipas, et nii ta oma eluga enam edasi minna ei saa, hakkas ta tasapisi oma menüüd tervislikumaks muutma. "Hakkasin vaikselt magusaga piiri pidama ja vähem saiakesi ja magusaid jooke tarvitama. Tegelikult olin selleks hetkeks hakanud ka juba kergejõustikutrennis käima - tegelesin kuulitõuke ja kettaheitmisega."

Kirke, kes täna tegeleb bikiinifitnessiga, tunnistab, et lihtne tema teekond olnud ei ole, kuid elus ei peagi kõik kergelt kätte tulema. "On palju tõuse ja mõõnasid. Rõõmu ja pisaraid. Tuleb lihtsalt olla järjepidev ja mitte karta raskusi, sest see on selle tee lahutamatu osa. Pea püsti ja edasi."

Kuid mis oli see, mis motiveeris siiski niivõrd suurt muutust oma elus üldse ette võtma ning mis aitas õigel rajal hoida? "Mind panid mõtlema ka minu unistused, pere ja lapsed. Sest on soov saada endale oma pere ja lapsed. Näha neid kasvamas," tõdeb Kirke.

Toitumise osas oskab Kirke tervislikke valikuid teha ning eelistab toitu, mis annab kehale täisväärtuslikke toitaineid. "Minu suurimaks lemmikuks on hommikupuder, mis koosneb täisterakaerahelvestest, munavalgest, suhkruvabast kastmest, maapähklivõist ja valgupudingu pulbrist. Sellel nimel ärkaksin isegi kell 5 hommikul. Väga armastan ka ise täisteratortiljasid kokku miksida - neid võin vabalt kasvõi viis päeva järjest süüa. Sisse läheb enamasti kanafilee, lehtsalat, hapukurk, paprika ja hapukoorekaste karriga."

Vahel lubab Kirke endale ka portsu jäätist ning usub, et toitumise osas on tasakaal kõige tähtsam. 

Pilt: Siim Kinnas

Bikiinifitnessiga sattus Kirke tegelema treeneri soovitusel. "Läksin kergejõustikulaagrisse ning tolleks momendiks olin juba päris palju kaalust suutnud alla võtta. Üks kergejõustikutreener tuli ise minu juurde ja ütles, et mul oleks aeg fitnessiga tegelema hakata. Minu süda kuulus sellel hetkel aga hoopis kettaheitmisele ja ma ei võtnud treeneri juttu alguses kuulda. Hiljem hakkasin mõtlema, et miks ka mitte proovida, sest kaotada pole ju midagi," muigab Kirke.

Kõigile neile, kes samuti lisakilode küüsis vaevlevad, soovitab Kirke astuda see esimene samm ja muuta oma menüü tervislikumaks, hakata rohkem liikuma. "Kui mina seda suutsin, suudavad teised ka."

Pilt Mari Pukk