Reklaam sulgub sekundi pärast

ETTEVAATUST! WHATSAPPIS RINGLEB sõnum, millel on ootamatu tagajärg

WhatsAppis liigub ringi vähemalt 2 erinevat sõnumit, millest mõlemad jooksutavad rakenduse kokku ning halvimal juhul jookseb kokku ka Android telefon. Android Community ning Neiotech soovitavad inimestel ettevaatlikud olla ning hoolega vaadata, milliseid sõnumeid nad avavad, vahendab Ilta Sanomat. 

Üks sõnumitest on saadetud väljakutsena. Inimestele esitatakse väljakutse, et nad vajutaksid sõnumis olevat musta täppi. Sõnumis on kirjas: "If you touch the black point then your whatsapp will hang" ehk kui sa vajutad musta täppi, jookseb rakendus kokku. Täpi klikkimine teeb lubatut - WhatsApp rakendus jookseb kokku. 

Teises sõnumis on aga kirjas: "This is very interesting" ehk see on väga huvitav ning sinna on lisatud ka mõned naerunäod. 

Sõnumid on kokku jooksutanud vähemalt Android telefoniga toimivat WhatsApp rakendused, iOS versioonist on hetkel veel vastuolulist teavet. 

Nalja tehniline taust peitub selles, et sõnumisse on sisse kodeeritud nähtamatuid tähemärke. Kui sa selle peale klikid, üritab rakendus muuta teksti ascii tekstivorminguks. Sõnum on kümneid tuhandeid tähemärke pikk ja see koormab rakendust olulisel määral. 

Mõningatel juhtudel piisab rakenduse taaskäivitamisest. Muudel juhtudel peab aga kogu telefoni taaskäivitama. Kui saad WhatsAppi eelpool toodud sõnumi, tasuks see koheselt kustutada, ilma seda avamata.