Reklaam sulgub sekundi pärast

GEENID JA VEEL 3 PÕHJUST, miks sa ikka veel sale pole

Sa tunned, et pingutad küll hirmsal moel, kuid kaalunumber ei lange ega lange. Jah, ühest küljest on kaalust alla võtmise edukus seotud just geenidega, kuid neid tegureid on veelgi. Saleneda saavad kõik  tihtipeale ei lange kaal aga hoopis seetõttu, et sa teed vigu, millest sa isegi teadlik ei ole.

Siin need on  kolm väga levinud põhjust lisaks geenidele, miks sa ikka veel sale pole:

1. Stress.

Stress mõjutab sinu ainevahetust, tervist ning hingeseisundit väga suurel määral. Viska oma elust välja kõik need tegurid, mis tekitavad stressi ja sinu kehakaal langeb tõhusamalt.

2. Hiline söömine.

Ideaalis võiksid sa kõige suurema osa kaloritest tarbida ära päeva esimeses pooles ning just sel perioodil, mil sa kõige liikuvam oled. Õhtusel ajal, mil sa enam ei liigu, eelista toitu, mis sisaldab vähem kaloreid ning on kergesti seeditav. Tops kodujuustu kanafilee ja ubadega, omlett munavalgetest seente ja köögiviljadega on ideaalsed.

3. Hommikusöögi puudumine.

Selleks, et sinu ainevahetus saaks korralikult toimida, tuleb hommikusöögiks iga päev aeg leida. Harjuta ennast hommikul täisväärtuslikku einet sööma – nii ei teki sul päeva jooksul vajadust näksimiseks ning vererõhk püsib samuti stabiilsena, hoides ära näljasööstud.

Allikas: Health