Reklaam sulgub sekundi pärast

Harmoonilise suhte 8 kavalust

Palju tuliseid tülisid ja südamevalu saab ära hoida, kui järgid teadlikult mõnd kasulikku suhtenippi. Neil nõksudel pole mingit erakordset maagiat, vaid need põhinevad vastastikusel austusel ja teineteisega arvestamisel. Vahel tuleb ette olukordi, millest väljumine vajab natuke salavõtteid.

 

Palju tuliseid tülisid ja südamevalu saab ära hoida, kui järgid teadlikult mõnd kasulikku suhtenippi. Neil nõksudel pole mingit erakordset maagiat, vaid need põhinevad vastastikusel austusel ja teineteisega arvestamisel. Vahel tuleb ette olukordi, millest väljumine vajab natuke salavõtteid.

Halva tuju nipp

Kui su kaaslane on halvas tujus. Sa soovid teda kuidagi rõõmustada, kuid ta turtsub iga ettepaneku peale koos midagi toredat teha. Heaks nipiks on konkreetse plaani välja pakkumine. Selle asemel et küsida, kas ta sooviks ehk kinno minna, ütle konkreetselt: „Film hakkab kell 6, lähme!“ Küsimuse peale võib ta lihtsalt mossitama hakata ja keelduda, kuid konkreetsele plaanile on raske ära öelda ning sellises meeleolus olles ta ilmselt salamisi ootabki, et keegi tema eest otsuseid teeks ja ohjad haaraks. 

Pavlovi refleksi nipp

Kindlasti oled tuttav Pavlovi refleksiga – vene psühholoog Ivan Pavlov treenis koera kellahelina peale toitu ootama. Selle triki rakendamine partneril võib tunduda ehk pisut alatu, kuid samas töötab see väga hästi, kui oled järjekindel. Nimelt on sul võimalik kavaldada oma partner endaga seksima iga kord, kui sina seda tahad, ja nii, et ta ei saa ise arugi, miks tal selline tuhin peale tuli. Selleks toimi järgmiselt. Iga kord, kui temaga midagi vähegi seksuaalset teed, tee vahetult enne midagi täiesti süütut – näiteks lase juuksed soengust lahti või piserda endale alati enne seksimist üht ja sama parfüümi. Kui toimid nii piisavalt kaua ja järjepidevalt, on sul võimalik ta pöördesse ajada lihtsalt sellega, et lased oma juustel vabalt õlgadele langeda või tunneb ta selle parfüümi lõhna, mida sa seksi ajal kannad, ning ta ei suuda end enam kontrollida.

Käepigistuse nipp

Sulle ei meeldi avalikult tundeid väljendada ning eelistad hoida sellised toimingud pigem koduseinte vahel, kuid su partner eelistab vastupidist – suudlemist tänavanurgalt ning teiste ees avalikult oma tunnetest rääkimist. Tundub olevat üsna lootusetu kooslus? Ära muretse, ka teie suhe võib toimida. Käige avalikus kohas käsikäes ning pigistage aeg-ajalt teineteise kätt. Leppige kokku, mida tähendab mingi konkreetne arv käepigistusi. Näiteks kaks pigistust tähendab: „Ma armastan sind!“ ja tema vastab kolme pigistusega: „Mina armastan sind ka!“ Nii saate ka avalikus kohas teineteisega õrnutseda ilma, et keegi seda sündsusetuks peaks või üks teist end ebamugavalt tunneks.

Kinginipp

Oled alati hädas kallimale õige kingi valimisega? Seda olukorda annab väga lihtsalt vältida. Kui te järgmine kord kahekesi poodides jalutate, jäta meelde, mis talle meeldib. Mine hiljem üksi poodi tagasi ning osta ese, mis su kaaslasele silma jäi. Paki see ära ning peida kodus mõnda salapaika. Õige aja saabudes vali peidukohast sobiv kink. Aasta jooksul koguneb sul korralik kingivaru, pääsedki viimase hetke kingiostupaanikast ja võid kindel olla, et su kaaslane on üllatunud, kuidas sa alati nii täpselt tead, mis talle meeldib!

Maiustuste nipp

Su maiasmokast kaaslasel on halb tuju – tööl läks kehvasti ning maailm tundub hirmus vaenulik paik. Hoia alati käepärast korralik šokolaadivaru ning peida maiustusi koju ebatavalistesse kohtadesse. Kui su elukaaslane sulle helistab ning ta tundub morn, ütle talle, et ta vaataks näiteks potitaime taha või diivanipadja alla. Üllatav leid lohutab automaatselt su kaaslast ning näitab samaaegselt, et sa hoolid temast. Sellel nipil võib olla ka tagasilöök. Kui su partner harjub ära, et koju on peidetud šokolaadiaarded, võib ta neid otsima hakata ka siis, kui ta tuju pole halb, ning elamise selle käigus pea peale pöörata.

Tülitsemise nipp

Ärge kunagi vaielge, kui teil on tühi kõht. Nälg muudab inimesed kergestiärrituvaks ning nende keskendumisvõime nõrgeneb. Nii lähevad tülid ebaproportsionaalselt suureks. Seepärast võivadki paljud „mida täna õhtul süüa“-vaidlused muutuda suureks kodusõjaks. Kui olete tülis või üks teist on natuke halvas tujus ja ärritub tühja-tähja peale, sööge midagi. Boonusena saad kaaslasele hea tahte märgiks süüa valmistada. Samas ära arva, et saad iga vaidluse lahendada midagi imehead küpsetades.

Restorani nipp

Seisate kallimaga silmitsi tavapäraseks muutunud olukorraga – tahate välja sööma minna, aga ei jõua kokkuleppele, kus seekord einestada võiks. Tehke tabel. Jaotage toidukohad kategooriatesse toidu järgi, mida seal pakutakse. Lase kallimal valida viis toidukohta, kuhu ta minna tahaks. Vali ise neist viiest kolm, mis sulle meeldiksid ja lase kallimal neist kolmest valida koht, kuhu te lõpuks lähetegi.

Kodutööde nipp

Jaotage kodused tööd nii, et kumbki teist ei peaks tegema ülesandeid, mida ta ei salli. Kui sa ei armasta nõusid pesta, jäta see ülesanne oma kallimale. Kui tema aga ei talu vannitoa koristamist, siis teed seda sina. Mõni ülesanne on kindlasti teile mõlemale vastumeelne. Sellisel juhul leppige kokku, et teete seda kordamööda. Selgelt paika pandud jaotus tagab, et teie kodu on alati kenasti korras ning ära jäävad vaidlused teemal, kelle ülesanne miski on.

 

Tekst: Buduaar

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar Shopping 2012