Reklaam sulgub sekundi pärast

HARULDASE HAIGUSEGA naine õppis elu armastama läbi valu

Saksamaalt pärit Ilka Brühl on noor ja särav naine, kes sündis siia maailma haruldase haigusega. Ectodermal dysplasia nimeline geneetiline haigus on moondanud naise nägu ning sellest tulenevalt torkab tema välimus alati silma. Lapsepõlves kannatas Ilka koolikiusu all ning ei suutnud iseennast armastama õppida - madal enesehinnang kaasnes selle haigusega ja ta ise pidas seda olukorda paratamatuseks.

Tänaseks on Ilka aga õppinud ennast armastama sellisena nagu ta on. Naine kirjutab sotsiaalmeediasse tehtud postituses, et tema silmis on kõik inimesed omal moel ilusad. "Vahet ei ole, kas sa oled klassikaline iludus, pikk, lühike, sale, kurvikas, mustanahaline või valge. Välja arvatud õelad inimesed, see on juba teine teema. 

Ma olen enda kohta lugenud palju inetuid kommentaare. Need ei tee mulle haiget, ma vannun. Aga ma tean, et on inimesi, kellele sellised kommentaarid teevad haiget ja see on see koht, kus ma saan väga kurjaks. Sellepärast tuletan ma pidevalt tervele maailma meelde, et kõik inimesed on ilusad.

Ma saan tihtipeale sõnumeid, kus küsitakse, et miks ma selline välja näen. Kui minu ema oli minuga rase, siis ta jäi haigeks ja see haigus mõjutas minu näo arengut. Esimesed paar kuud pärast sündi pidin ma haiglas olema kuni ma suutsin ise hingama hakata. Mulle on tehtud kümme operatsiooni ja selle tulemusena näen ma täna välja selline nagu ma olen. Ma olen tänulik oma vanematele, et nad on mulle toeks olnud."

Ilka Instagrami kontot näed siin