Reklaam sulgub sekundi pärast

IDEAALNE RETSEPT EMADEPÄEVAKS VÄRSKEST JAMIEST: granadilli-marjakuklid

Pühapäeval, 8. mail on emadepäev. Klassikalise küpsise- või maasikatordi asemel soovitame seekord katsetada midagi uut ja ehk pisut ebamaist. Õnneks on nädalavahetustel kõigil aega valmistada emale midagi errriti mõnusat ning suusulavalt maitsvat. Just seetõttu soovitame proovida neid hellitavaid kukleid. Siin on retsept värskest ajakirjast Jamie. 

Pühapäeval, 8. mail on emadepäev. Klassikalise küpsise- või maasikatordi asemel soovitame seekord katsetada midagi uut ja ehk pisut ebamaist. Õnneks on nädalavahetusel kõigil aega valmistada emale midagi eriti mõnusat ning suussulavalt maitsvat. Just seetõttu soovitame proovida neid hellitavaid kukleid. Siin on retsept värskest Jamie ajakirjast

GRANADILLI-MARJAKUKLID

16–20 kuklit

Vaja läheb:

125 ml vahukoort
125 ml Kreeka jogurtit
4 suurema granadilli viljaliha
umbes 250 g tuhksuhkrut
roosi- või vaarikahelbeid, serveerimiseks
värskeid vaarikaid, serveerimiseks

Vaarikakreem

300 g vaarikaid
3 sl suhkrut
2 tl sidrunimahla
25 g võid
1 suur muna
3 suuremat munarebu
½ tl vanillipastat

Keedutainas

75 ml 3,5% piima
50 g võid, kuubikuteks lõigatud
100 g nisujahu, sõelutud
1 tl suhkrut
3–4 keskmist muna, lahti klopitud

Valmistamine:

1 Vaarikakreemi valmistamiseks kalla marjad potti, lisa 1 sl suhkrut, sidrunimahl ja sorts vett. Hauta hästi madalal tulel umbes 5 minutit, kuni marjad on pehmed. Suru marjad läbi sõela kuumakindlasse kaussi.

2 Sega vaarikad ülejäänud suhkruga, lisa või. Tõsta kauss madalal kuumusel keeva veega poti kohale ja kuumuta pidevalt segades, kuni või on sulanud ja suhkur lahustunud (umbes 2 minutit).

3 Klopi teises kausis lahti muna, munarebud ja vanillipasta. Tõsta munasegusse paar-kolm sl sooja vaarikasegu, seejärel kalla see ülejäänud vaarikate juurde veevannile. Hauta kreemi veevannil umbes 10 minutit pidevalt segades, kuni see on paksenenud ja kleepub lusikaselja külge.

4 Kurna kreem puhtasse kaussi, kata toidukilega (siis ei teki kreemile nahka) ja tõsta jahtuma.

5 Kuumuta ahi 180 kraadini. Keedutaina valmistamiseks kalla piim potti, lisa või ja 75 ml vett. Hauta madalal tulel, kuni või on sulanud, seejärel kuumuta keemiseni. Võta pott tulelt (keera kuumus madalamaks) ning klopi sisse jahu, suhkur ja näputäis soola. Jätka kloppimist, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis poti küljest kergesti lahti tuleb.

6 Tõsta pott veel 30 sekundiks pliidile ja kuumuta pidevalt segades, et segu veidi taheneks. Võta pliidilt, kalla puhtasse kaussi ja lase 5 minutit jahtuda.

7 Klopi ühekaupa ja pidevalt segades sisse lahtiklopitud munad (võimalik, et nii palju mune ei lähe vaja). Tainas peaks olema nii paks ja veniv, et kleepub lusika külge.

8 Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta tainas lusikahaaval plaadile, jättes kuklite vahele piisavalt kerkimisruumi.

9 Küpseta ahju keskmisel siinil umbes 20 minutit või kuni kuklid on kuldsed ja poole võrra kerkinud. Torka igasse kuklisse grillvardaga auk, et aur välja lasta, ja pane veel kaheks minutiks ahju. Tõsta metallrestile ja lase täielikult jahtuda.

10 Klopi kausis vahukoor ja Kreeka jogurt tugevaks vahuks. Sega vaarikakreemiga ühtlaseks ja siidiseks vahuks (hoidu liigsest segamisest, muidu on seda raske tordipritsist pigistada).

11 Tõsta täidis tavalise otsikuga tordipritsi sisse. Tee iga kukli sisse väike süvend ja täida see vaarikavahukoorega.

12 Glasuuri valmistamiseks suru granadilli viljaliha läbi kausi kohale sätitud sõela, et saaksid võimalikult palju mahla. Klopi tuhksuhkur mahlaga ühtlaseks glasuuriks.

13 Kata kuklid ettevaatlikult glasuuriga ja lase 5 minutit taheneda, seejärel puista peale vaarika- või roosihelbed ja säti igale kuklile kaunistuseks üks vaarikas. Serveeri kohe.

Ühe portsjoni toiteväärtus: 223 kcal, 11,8 g rasvu (6,3 g küllastunud rasvhappeid), 3,8 g valke, 27,3 g süsivesikuid, 22,4 g suhkruid

Retsept on pärit Jamie ajakirjast aprill-mai 2016. JAMIE aastatellimust saad vormistada SIIN.