Reklaam sulgub sekundi pärast

ILUANKEET: Karismaatiline, lummav ja võluv Jana Hallas

"Igapäevaselt ei kasuta ma isegi jumestuskreemi ning kosmeetikakotti ei ole kunagi kaasas kandnud – olen ses suhtes üsna mugav," ütleb alati imekaunis ja särav stilist, Eesti oma Brigitte Bardot ehk Jana Hallas.

Mida tähendab sinu jaoks ilu?

Ilu on karismaatilisus, lumm, võlu. Üldjuhul ei saa pildi põhjal otsustada, kas keegi on ilus. Seda vaid juhul, kui foto on tabanud mõnd kõnekat, nii-öelda reetlikku emotsiooni. Ilu saab tabada ajas – suhtluses ja liikumises. Foto ei saa garanteerida, et tegemist on meeldiva inimesega. Iseenesestki mõista eeldan, et ilus inimene on ka väliselt hoolitsetud. Seda seetõttu, et ta peab endast lugu.

Millised on ilutooted, milleta sa hakkama ei saa?

Üldiselt saan hakkama üsna vähesega. Toime ei tule niisutava ja toitva kreemita, eriti talvel. Hetkel olen vaimustunud meie kodumaisest brändist Lumi – nimelt tutvustasid nad mulle hiljuti oma tooteid ning olen täiesti lummatud! Skeptikuna kartsin, et looduslikud rasvad ja õlid on liiga rasked ega imendu, kuid Lumi on kerge ja mõnus. Eriti rõõmus olen just selle üle, et bränd on naturaalne. Olen seda usku, et nahk ja organism tervikuna peab ise enda heaolu eest võitlema. Ilutoodete juurde lisaksin kindlasti ka dr. Ohhira toidulisandid: elusaid fermenteeritud piimhappebaktereid sisaldavad probiootikumid ja kollageeni.

Kui palju sa end igapäevaselt meigid? Kas kosmeetikakott on alati su käekotiga kaasas?

Igapäevaselt ei kasuta ma isegi jumestuskreemi. Kosmeetikakotti ei ole kunagi kaasas kandnud, olen ses suhtes üsna mugav.

Mida sa iial oma välimusega ei teeks ehk mis on sinu ilutabu?

Ilutabu on näiteks Botox – seda ma kardan.

Kui saaksid oma välimuse juures midagi muuta, mida sa muudaksid? Või on sinu juures midagi sellist, millega oled leppinud alles aastate jooksul?

Arvan, et keegi ei ole ise oma välimusega rahul. Näiteks mu ninajuur on liiga lai, mistõttu vale valgustusega võib see fotol jääda väga inetu. See on tähelepanek seoses modellitööga. Muidugi olen sellega leppinud.

Oletame, et oled võitnud tasuta ilulõikuse. Mida teha laseksid?

Äkki silmalaugude tõstmise mõne aasta pärast…

Kuidas oma juuste eest hoolt kannad?

Pean ütlema, et need on mul üsna metsikud  ja ei kannagi nende eest eriti hoolt. Kasutan kvaliteetset ja juustele sobivat šampooni ja palsamit; otstesse lisan õli, et kiharad oleksid kammitavad.

Milline ajastu on sinu arvates kõige vingemate ilu- ja moetrendidega? Miks?

Eelmise sajandi 1960.–1970. aastad. Tunnen end sinna kõige paremini sobituvat.

Milline on sinu signatuurparfüüm või hetkelemmik?

Väga kaua aega on olnud Stella, nüüd on veel üks uus lemmik, kuid jätan selle saladuseks. Parfüüme vahetan väga harva, sel lihtsal põhjusel, et seda nn. „enda oma“ on väga raske leida.

Kauneim kompliment, mille oled saanud?

Kauneim kompliment on olnud emotsiooni kohta, mille olen kellelegi tekitanud. Kui öeldakse, et olen ilus, ja peetakse seda komplimendiks, tahaksin teada, kuidas see „ilus“ on defineeritud. Kõige suurem kompliment on olnud, kui üle pika aja taaskohtudes öeldi, et olen täpselt sama, kes olin. Loomulikult ei käinud see välimuse kohta.

Millal tunned/oled tundunud end kõige ilusamana?

Juhtudel, kui keegi või miski on pannud mind sisemiselt särama.

Meenuta mõnd eriti hullumeelset või hirmutavat meiki või soengut, mis sulle on tehtud või mil on katsetatud mõnd eriti hullumeelset look’i, mis tagasi vaadates ehk fiaskona tundub.

Jah, on küll üks selline. Aastaid tagasi meigiti mind nii-öelda totaalselt üle: liiga mustad ja suured silmad, ülipikad kunstripsmed, liiga tumedad huuled… Lõpuks rõhutas veel ka stuudiovalgus mu loomulikku lihaselisust ja muskulatuuri, ehk nägin fotol välja nagu… teate küll, kes. (naerab – toim.) Lisaks kandsin seljas õlapaeltega kleiti, valgus perfektselt mu käsivarre muskulatuuri vormimas. See oli naljakas!

Parimad ilunipid, mida oled saanud koos professionaalsete jumestajatega töötades?

Kuna olen iluvaldkonnas kõike ise teinud ja proovinud, olen meiginipid enda tarbeks ise avastanud. Ega ma mingeid nippe kasutagi. Näo kontuurimine on iseenesest põnev, aga tegelikult ma ei jõua end meikides kunagi selleni.

Kui sul on mõni ebatraditsiooniline ilusaladus, mis töötab alati?

Hea tuju, aga see pole mingi saladus.

 

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar jaanuar - veebruar 2019.