Reklaam sulgub sekundi pärast

ILUTOIMETAJA SOOVITAB! SINU ILU GPS: kuidas särada pidudel

Elevus on võtnud võimust, sest laupäeval on sind ees ootamas romantiline nädalalõpp koos ihaldatud kallimaga. Kuid välimuse korda saamiseks on veel nii palju teha ning sa ei tea, millest alustada. Et väljuda uksest jumalannana, alusta giidina toimivat ilukava juba täna!

 

 

Esmaspäev 

Korrasta bikiinipiirkond!
Kui teed seda täna, jääb nahal piisavalt aega taastumiseks ja võimalikest punnikestest vabanemiseks. Laupäeva õhtuks oled juba täna muretu ja sile!

Kuidas seda teha?
Mine salongi professionaalse vahataja juurde, sest tema oskab jõuda oodatud tulemuseni ning anda kaasa soovitused koduseks hoolduseks.

Kui soovid siiski raseerijat kasutada, tee seda laupäeva õhtul. Jälgi, et raseerija oleks nahasõbralik, sest vastasel korral saad hoopiski kriibitud ja punnikestega bikiiniääre. Vältida tuleks rohkem kui kahe žiletiteraga raseerijaid ning jalgadelt ja bikiinipiirkonnalt karvade eemaldamiseks peaks olema kaks erinevat raseerijat. Bikiinipiirkonna raseerija vaheta uue vastu välja pärast neljandat või viiendat kasutuskorda. Enne raseerima asumist koori nahk õrna kehakoorijaga ning raseeri seejärel karva kasvamise suunas. Ära mitte kunagi tee seda vastukarva, sest nii võid nahka ärritada. Samuti ära suru raseerijat liiga tugevalt nahale, vaid lase sel pigem mitme kerge tõmbega üle libiseda.

Teisipäev

Nüüd on õige aeg, et tegeleda oma näonaha hellitamisega. Alusta nahale sobiva koorijaga ning lõpeta mõnusa maskiga.

Kuiv ja tundlik näonahk

Vali ensüümidel, õrna toimega AHA-hapetel toimiv või väikeste terakestega koorija, mis on õrnal nahal piisavalt delikaatne. Jämedate teradega koorijad pigem kriibivad ja ärritavad tundlikku nahka. Jätka niisutava ja rahustava maskiga, mis ühtlustab jume ning loob värske ja niisutatud tunde.


 

Rasune ja probleeme näonahk

Vali AHA-hapetel põhinevad koorijad, sest need võtavad kontrolli alla vistrike tekke ning ka liigse naharasu. AHA-happed silendavad nahka ning toovad niiskuse nahapinnale. Kui sul on paksemapoolne, suurte pooridega nahk ning suuri vistrikke ei esine, kuid sulle meeldib tunda terakeste toimet nahal, siis võid kasutada ka intensiivsemate teradega koorijat. Põletikuliste vistrike puhul ei ole siiski hea tugevatoimeliste teradega nahka koorida, kuna tekib oht põletikke intensiivistada.

Jätka savi- või turbapõhise maskiga, mis mõjub nahka puhastavalt ning on ühtlustava ja silendava toimega.

Lõpeta ilurituaal just sinu nahale sobiva seerumi ja kreemiga.

Kolmapäev

Korrasta kulmukaar! Kitku üleliigsed karvad, et saavutada puhas mulje, mis toob esile ja raamib kaunilt sinu silmad. Väldi liigset kitkumist ning vale kulmukuju tekitamist (komakujulised, kriipsuna mõjuvad või liialt kandilised kulmud). Kui sul on vaja drastilist kulmukaare muutust, siis ära riski ise pettumust valmistava tulemusega, vaid mine professionaali juurde.

Kuidas alustada?

Vali modelleerimiseks õige valgus ja koht. Parim on päevavalgus ning peegel, mis asetseb otse, mitte kaldega sinu suhtes. Kitkumise teeb kergemaks ka suurendusega peegel, kuid siis on oht laskuda detailidesse ja mitte hoomata üldmuljet. Kontrolli aeg-ajalt tulemust tavasuuruses peeglist. Kammi kulmud ilusti vormi ja eemalda vaid need karvad, mis eralduvad üldisest kulmureast ning rikuvad seetõttu kaunist ja hooldatud muljet.

Vaata otse peeglisse ja määra kulmukaare kõrgeim koht, mis peaks jääma pupilli välisnurgast mõõdetuna otse üles. Kitku sujuva joonena välja mõned karvad selle alumisest osast, et kulmu visuaalselt tõsta. Tee kitkumisse väike paus ning vaata pisut hiljem, kuidas on muudatus visuaalselt mõjunud. Alles siis otsusta, kas kulmud vajavad veel kohendamist või on õige aeg pintsetid käest panna.

Neljapäev

Jumejaht alaku! Täiuslikule välimusele paneb punkti kogu keha kaunis jume. Kui otsustad jume saavutada isepäevituva kreemi abil, siis on õige aeg alustada sellega täna, et oleks veel aega toonivigu parandada. Enne isepäevituva toote kasutamist koori kogu nahk ühtlaselt. Võta selleks duši all käies aega, et iga sentimeeter nahast saaks ühtlaselt siledaks!

Kuigi kreemide valik poodides on lai, siis vali õrnalt, mitte intensiivselt pruunistav toode ning kanna kreem ühtlaselt kogu kehale. Näiteks jalgu kreemitades pane peopesale sobiv kogus kreemi, jaga see kaheks ning kanna mõlemale jalale samasugune kogus. Vähem võib kreemi panna küünarnukkide, põlvede ja jalalabade piirkonda, sest need kipuvad jääma liialt tumedad.

Hea nipp! Ühtlasema tulemuse saavutamiseks lisa järgmise kihina kohe niisutavat kehakreemi. NB! Et sinu peopesad ja küünenahad ei oleks pärast pruunid, kasuta õhukesi kummikindaid või kaitse nahka kreemitades eelnevalt vaseliini või rasvasema kreemiga. Seejärel pese hoolikalt käed ning oota riietumisega üks-kaks tundi.

Reede

Päev enne tähtsündmust pööra tähelepanu oma juustele ja küüntele. Kui su juuksed ja peanahk on kuivad, hoolda neid niisutava šampooni ja maskiga. Kui sinu peanahk on rasune ja juuksed kipuvad kiiresti mustaks minema, tee kogu protseduur laupäeval vahetult enne kodust lahkumist. Pese juuksed kohevust andva šampooniga, see hoiab peanaha kauem puhta ja väldib juuste peadligi vajumist. Juukseotsad aga niisuta silendava palsamiga ning väldi palsami sattumist peanahale (kõrvapiirist kõrgemale).

Kui sinu juuksed on õhukesed ja vajavad kohevust, kuivata need fööniga, pead allapoole hoides. Nii saad koheva soengu, mis püsib hästi veel ka homme. Juuksejuurtele võid lisada ka kohevust andvaid tooteid.

NB! Less is more! Väldi juuksehooldustoodete üleküllust, kuna liigset tooteid muudavad juuksed hoopiski raskeks ning kiiremini rasvaseks. 

Nüüd on aeg anda küüntele igatsetud tähelepanu! Võimalusel külasta maniküürijat, et saavutada veatu tulemus. Kui selleks aga võimalus puudub, siis pese pesugeeliga käed, neid paar minutit korralikult vahutades. Nii pehmendad ühtlasi küünenahad ja saad need vahetult pärast käte kuivatamist spetsiaalse pulgaga n-ö tagasi lükata. Seejärel viili küüned küünesõbraliku viiliga ning ühtlusta kahepoolse poleeriga.

Hea nipp! Poleeri karedama poolega saad vajadusel n-ö maha viilida ka küüneümbruse karedama ja kõvema naha. Kanna küüntele turgutamiseks tugevdav lakk.

Laupäev – aeg särada!

1. Käi duši all. Kui otsustasid juukseid pesta täna, siis tee seda nüüd. Niisuta ja hellita keha kreemiga. Vajadusel koori veel kergelt näonahk ning viimistle niisutava iluampulli või hüaluroonhappeseerumiga, mis paneb naha kaunilt särama, ning viimistle sobiva silma- ja näokreemiga. 

2. Vaata kriitiliselt üle karvakesed, mis on vahepeal kulmukaarele tekkinud ning tõmba need pintsettidega välja. Kui oled nädala alguses vahatanud, siis talita samuti ka bikiinipiirkonnaga. Kui otsustasid bikiinijoone korrastamisel raseerija kasuks, siis tee seda nüüd (vaata esmaspäeval antud juhiseid).

3. Säti juuksed soengusse.

4. Eemalda küünetugevduslakk. Loomuliku ja hoolitsetud tulemuse saavutamiseks kanna küüntele üks kiht toonitud küünetugevduslakki. Kui leiad, et oled piisavalt vilunud värvilaki kasutaja, siis kanna küüntele aluslakk ning seejärel võimalikult väheste tõmmetega värvilakk. Alguses tõmba lakiga üle küüne keskmine osa ja siis kaks korda äärtest. Mida vähem tõmbeid, seda ühtlasem tulemus. Nüüd on kord pealislaki käes, mis kinnitab laki ja kaitseb seda välismõjude eest. See annab maniküürile läike ning võimaldab ilusatel küüntel kauem kaunina püsida. Anna küüntele umbes pool tundi aega kuivada ning väldi liigset kätega tegutsemist, riskides lakitulemuse rikkumisega. Paari tunni pärast õlita küünenahad ning kreemita käed.

5. Soovid anda välimusele uudset efekti? Siis otsi meigi- ja soenguinspiratsiooni! Kui oled oma igapäevameigi tegemisel pigem tagasihoidlik, siis miks mitte proovida täna värvilist lainerit või glitter-lauvärvi – käes on hooaeg, mil särada on ju lausa kohustuslik! Kui tavaliselt eelistad sirgeid juukseid, võiksid nüüd juustesse teha hoopiski volüümikad lokid!

6. Kontuuri dekoltee! Olgu alustuseks öeldud, et see on lihtsam kui näo kontuurimine. Kui riided on seljas, vali päikesepuuder, mis on tooni võrra sinu näonahast tumedam ning loo rinnakule Y-kuju. Hajuta ülemised otsad õlgade suunas ning väldi võltsina näivate triipude teket. Kõik peab olema õhkõrnalt aimatav. Kui kannad sel õhtul veel avara dekolteega kleiti, muudab mõni salanipp sinu dekoltee veelgi ahvatlevamaks. Selleks haara highlighter ning hajuta seda veidike valgust peegeldava efekti tõttu õlgadele ja rangluule. Kui soovid, et rinnad tunduksid pringimad, võid highlighter’it kanda kohtadesse, kus rinnad tunduvad kõige täidlasemad.

7. Täpp i peal – parfüüm! Kanna seda eelnevalt kreemitatud ihule, et lõhn hõljuks sinuga kogu õhtu vältel.

8. Enesekindluse kick – heida pilk peeglisse ja ütle endale valjusti seda, mida sa nüüd näed sealt vastu peegeldumas: „Ma näen super välja!”.

 

Katrin Rasmann
Ilmunud ajakirjas Buduaar