Reklaam sulgub sekundi pärast

JAHMATAV AVASTUS: botoxil on üllatav mõju voodielule

Kui võetakse ära näo võime edastada erinevaid emotsioone, võib see üllataval kombel mõjutada inimese tundeid ja tundmusi - seda näiteks ka magamistoas, vahendab ajakiri Guardian. 

Paljudel meist on kulmude vahel paar või enam kortsu. Need tekivad kui kortsutame kulme - kui näiteks oleme mures või soovime näidata oma ebakindlust. Kuna aga iluideaal on selline, et nägu peaks olema võimalikult kortsuvaba, pürgivad paljud naised selle suunas, et neist vabaneda. 

Iluideaali poole pürgimises ununeb aga üsna ruttu ära, et erinevatel näoilmetel ja kulmude kortsutamisel on suur roll paljudes asjades. Vaod on lihtsalt selle loomulik tulemus. 

Kui teadlased hakkasid botoxi mõju lähemalt uurima, selgus, et näo ilmetuks muutmisel võib olla üsnagi üllatav tagajärg. Nimelt võivad ilusüstid mõjutada lausa meie seksuaalelu. 

Cardiffi ülikooli poolt läbiviidud uuringust selgus, et naiste, kelle kortse oli vähendatud botuliintoksiiniga ehk botoxiga, orgasmid olid tunduvalt vähem rahulolu pakkuvad ning lisaks oli neil raskem orgasmi üldse saada. 

Teadlased selgitasid, et kulmude kortsutamine kuulub seksi juurde. Niinimetatud "O-nägu" kuulub seksuaalse pinge juurde just hetk enne orgasmi. Teadlaste sõnul pole see märk erutusest, vaid osa seksikogemusest. Sama loogika kehtib ka selle kohta, et kui inimene hakkab naeratama, muutub ta vähehaaval ka ise rõõmsamaks. Orgasmi nägu ütleb aga naisele, et nüüd on hea olla. 

Ilma võimaluseta kulme kortsutada pole tunne aga niivõrd võimas. Uuringus osales 24 naist, kelle orgasme uuriti enne ja pärats botoxi süstimist.