Reklaam sulgub sekundi pärast

JESPER PARVE “ISADE TÕEHETKES”: suhe Mariga muutus pärast laste saamist

Jesper Parve on suhete teemal juba mitmeid aastaid avalikult sõna võtnud, sel teemal ka raamatuid kirjutanud ning vestlusõhtuid korraldanud. Oma imekauni elukaaslase Mari Ojasaarega kasvatab Jesper kahte poega ning laste kõrvalt oskavad mõlemad leida aega ka teineteise jaoks. 

Kuidas aga on laste saaminu mõjutanud Jesperi ja Mari suhet ning kas mees kartis isaks saamist? Sellele ja veel mitmele küsimusele vastab Jesper allpool rubriigis "Isade tõehetk":

1. Kas sinu lapsed on sulle midagi õpetanud?

Oi jaa, muidugi. Ja kõige rohkem seda, mida mul on vaja õppida ka kõigis muudes tegevustes. Kannatlikust.

2. Kas pooldad vabakasvatust?

Jah, kuni mingite piirideni. Ja neid piire tunnetab ja teab tegelikult iga laps ja ka lapsevanem. Ning mõlemad teavad, kui on nendest üle mindud. Nüüd oleneb, kuidas vanem sellele reageerib. Sellest oleneb ka see, millal laps uuesti piire kompama hakkab.

3. Kas lubad oma lastel nutiseadmes olla?

Siiamaani ei. Kuid tuleb aeg, kus ilma nendeta enam ei saa. Sest maailm koondub peagi sinna väiksesse seadmesse, mille nimi siiamaani millegipärast on telefon, kuigi seda ta ei ole enam ammu.

4. Kas sa kartsid isaks saamist?

Ei, pigem ootasin. Aeg oli käes.

5. Kas isadus on sind mehena muutnud?

Muidugi, me oleme nüüd pere. Nüüd on mul inimesed, kelle eest pean hoolt kandma ja sellega ka oma igapäevategevustes arvestama.

6. Kas isadus on sinu suhet oma kallimaga muutnud?

Jah muidugi, nagu emadus muudab naist. Me oleme nüüd pere.