Reklaam sulgub sekundi pärast

JUMESTUSKUNSTNIK KERSTIN KOORT soovitab, millist meiki kanda sõbrapäeval

Kui mõtleme valentinipäevale, siis esimese asjana ilmuvad silme  ette südamed ja punane värv, mida võib pidada seeõttu lausa sõbrapäeva sümboliks. Kas sellest tulenevalt võime sõbrapäeval näha ka naisi tavapärasest rohkem tulipunaseid huuli kandmas?

Millist meiki üldse sõbrapäeval kanda, kas jääda minimalistlikuks või pakkuda sihilikult üle? Siinkohal kehtivad omad reeglid, milest lähemalt räägib meile jumestuskunstnik Kerstin Koort, kes muuseas lisab, et valentinipäeva eel võivad just punased huulepulgad lettidelt kaduda, kuna punane huulepulk kingina on alati kindel valik! 

Kerstin ütleb, et Eesti naised reeglina tähistavad valentinipäeva. “Sellel päeval pole niivõrd oluline käia fotograafi juures tähtpäeva tarbeks fotosid tegemas, aga mõnus õhtusöök kaaslasega on tavapärane ning selle tarvis jumestusse tullaksegi.“ Eesti naised on Kerstini sõnul üldjuhul tagasihoidlikumad ning hoiavad jumestuses joont less is more. “Pigem soovitakse klassikalist heledamat silma, kus ei tohi puududa kaunis lainerijoon, mis silma kassilikumaks muudab,“ täpsustab meikar ning kinnitab, et valentinipäeva puhul soovib 80% klientidest just punaseid huuli.

Veel tõdeb Kerstin, et enamasti on välja kujuenud kindlamad eelistused. Üheks populaarsemaks on Marilyn Monroe legendaarne jumestus: lainerijoon ja seesama kurikuulus punane huul.

 “Sõbrapäeval soovitakse oma välimusse tuua veidike rohkem seksapiilsust kui tavapäraselt, kuna tegemist valentinipäeva ehk armunute päevaga ja õhtut tähistatakse pigem enda kaaslasega.” Kõige meeldejäävam meik, mille Kerstin on valentinipäevaks teinud on aga kärtsfuksia roosa silm ning sama värvi huuled. Ja lõpptulemus oli vägagi vinge! 

Jumestajana julgustab Koort kõiki naisi rohkem katsetama ja proovima. “Soovitaksin erilistel õhtutel rõhutada veidike silmi (tumedama lauvärviga rõhutada silma välisnurkasid) või huuli, emba-kumba. Jumestuse ja riietuse osas soovitan välimusse rohkem kontraste tuua. Silma- või huuletoon ei pea olema üks ühele kleidi värviga. Jumestajad jälgivad tavaliselt üht kuldreeglit: mitte teha tumedat suitsusilma ja tumedaid huuli koos. Kui tume silm, siis pigem hele huulevärv. Kuigi see oleneb väga palju naisest endast, kes kannab selle kombo välja kes mitte. Tuleks lihtsalt katsetada erinevaid variante,” soovitab Kerstin.