Reklaam sulgub sekundi pärast

KAHEKSAKORDNE vanaema sünnitas 50-aastaselt nelikud

50aastane Tracey Britten kuulis arstidelt, et tema vanuses nelikute sünnitamine on väga suur risk ning et suure tõenäosusega ei jää need lapsed ellu. Sellest hoolimata võttis Tracey selle riski ning tänase seisuga on ta Suurbritannia vanim nelikute sünnitaja - kõik neli beebit on hea tervise juures ning kosuvad iga päevaga.

Katseklaasimeetodil alguse saanud beebid - kolm tüdrukut ja üks poiss - tulid ilmale selle aasta 26. oktoobril keisrilõikega, olles sündimise hetkel 31 nädalat Tracey kõhus areneda jõudnud. Sünnitähtaeg oli algselt määratud järgmise aasta teiseks jaanuariks, ent 20. oktoobril tehtud ultraheliuuring näitas, et ühel beebil on vereringeprobleemid ning see omakorda oleks võinud ohtu seada ka ülejäänud kolme lapse elu. 

Kõik neli beebit vajasid sündides koheselt intensiivravi, neid hoiti elus hingamisaparaatide abil ning toideti tilgutitega.

Tracy soovis vaid üht last, kuid teda õnnistati lausa neljaga.

Arstide sõnul on lootust, et Tracy pääseb uute ilmakodanikega jõuludeks koju, sest nad on juba tublisti kosunud. Esialgselt öeldi, et enne jaanuarikud nad koju ei pääse.

Allikas: The Sun