Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS ESIMESEL KOHTINGUL on mõistlik voodis lõpetada?

Kohtingukultuuriga on seotud ikka veel palju norme, mis on lubatud ja mis mitte. Eriti põhjustab peavalu keelatud ja lubatud tegevuste vaheline piir siis, kui sooviks pole pelgalt üheöösuhe, vaid midagi püsivamat. Üks asi, mis tekitab palju segadust, on see, kas esimesel kohtingul on mõistlik lõpetada voodis või mitte. Ajakiri Me Naiset küsis naistelt, mida nemad arvavad. 

Mitmed naised olid seda meelt, et seksima peaks just siis, kui selleks tuju on - pole vahet, kas see juhtub esimesel või neljandal kohtingul. 

30-aastane Rosa on näiteks seda meelt, et kõigil on õigus lõbutseda ilma häbi tundmata. "Isegi kui suhtest ei saa asja, miks peaks lõbutsemine keelatud olema? Ka naised võivad tahta seksi pelgalt lõbu pärast ning naine ei pea olema andja pool. Kui mõlemad osapooled tahavad seksi, miks peaks just naise peale näpuga näitama? Mees on ju samamoodi asjaosaline."

Teinekord võib seks viia ka pikemaajalise suhte ja lausa abieluni. Nii juhtus 38-aastase Satuga. "Seksisime esimesel kohtingul. Nüüdseks oleme abielus olnud juba 11 aastat. Mina õppisin sellest, et ei pea mängima raskesti kättesaadavat."

Leidub aga ka neid naisi, kes soovivad meest enne seksi natukene rohkem tundma õppida. "Loomulikult võib ka esimesel korral seksida, kuid minu arust on see natuke hiljem palju põnevam. Ootamine ja ärevus on osa mängust. Samuti on see mitmel moel rahuldustpakkuvam. Kui aga keemia klapib, siis ma ei mõista, miks peaks ühiskonnanormide tõttu seksiga viivitama? See on kahe inimese vaheline otsus," põhjendas 26-aastane Sari. 

Mõned naised on aga seda meelt, et esimene kohting ei tohiks kohe kindlasti voodis lõppeda. "Mees on oma loomult kütt. Talle ei tohiks mitte iialgi mõista anda, et täna on lootust kergelt seksi saada. Mittesaamine suurendab mehe huvi naise vastu ja samuti suhte intensiivsust," usub 35-aastane Veera.