Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS LAENATUD RAHA TASUB investeerida oma välimusse?

Öeldakse, et laenu tasub võtta ärilistel eesmärkidel ja püsiväärtustesse investeerimiseks. Aga kuhu kategooriasse võiks kuuluda tervis ja paremast välimusest tingitud enesega rahulolu? Nendest sõltub elus peaaegu et kõik – nii edukad inimsuhted kuid ka tihti edu karjääriredelil. Buduaar rääkis kahe naisega, kes on laenatud rahaga oma välimust ja heaolu parandanud. Miks nad seda tegid?

Öeldakse, et laenu tasub võtta ärilistel eesmärkidel ja püsiväärtustesse investeerimiseks. Aga millisesse kategooriasse võiks kuuluda tervis ja paremast välimusest tingitud enesega rahulolu? Nendest sõltub elus peaaegu et kõik – nii edukad inimsuhted, kuid tihti ka edu karjääriredelil. Buduaar rääkis kahe naisega, kes on laenatud rahaga oma välimust ja heaolu parandanud. Miks nad seda tegid?

Hevig (32, andmesisestaja): Enesega rahulolu hind võib olla vaid mõni tuhat eurot ja on palju naisi, kes võivad kinnitada, et väike investeering iseenda välimusse on olnud nende edaspidise elukvaliteedi tõstmisel väga oluline. Olgu selleks korralik hammaste remont või isegi rindade kohendamine. Viimase võttis kaks aastat tagasi ette Hedvig, kes on oma väikeste rindade pärast alati ebamugavust tundnud. „Ma ei tea, miks mu rindade suurus mind alati nii väga häiris, aga see oli suur probleem juba kooli ajal. Tahtsin alati suuremaid rindu. Kandsin ema B-korvi rinnahoidjat, kuhu toppisin vatti sisse. Kõik teised petsin alati ära, aga boyfriend’id said varem või hiljem mu saladusele jälile. Isegi kui keegi ütles, et talle meeldivad väikesed rinnad, siis ma lihtsalt ei uskunud neid. Lootsin, et peale emaks saamist lähevad rinnad suuremaks. Ajutiselt see ka juhtus, aga peale imetamise lõpetamist muutus kõik endiseks. Otsisin soodsamaid võimalusi rinnasuurendusoperatsiooniks ja olin kogunud selleks 2500 eurot. Arvasin, et see on piisav summa, kuid kolmes erinevas kliinikus erinevate arstidega nõu pidades selgus siiski, et pigem tasub investeerida vähemalt 1000 eurot rohkem. Olin ahastuses, sest see oleks tähendanud minu jaoks veel raha kogumist. Õnneks tekkis võimalus raha laenata ja oma unistus ellu viia. Sain oma AA-korvi asemele B-korvi rinnad. Tänaseks on sellest möödas kaks aastat ja tunne on selline, nagu oleksin kogu elu nende rindadega elanud. Laenu olen tagasi maksnud ning olen nagu ümber sündinud. Öeldakse, et enesekindlust ja positiivset ellusuhtumist raha eest osta ei saa. Ma olen elav näide, et saab küll! Tänu sellele operatsioonile olen muutunud rõõmsameelseks, enesekindlamaks, õnnelikuks ja kokkuvõttes olen parem naine oma mehele ja parem ema oma lapsele. Ka kolleegid ütlevad, et midagi on minus muutunud, aga mis, sellest pole nad aru saanud.”

Moonika (37, baaridaam): „Kes vajab katkiste hammastega klienditeenindajat? Mina laenasin raha, et ilusad hambad saada! See on kahetsusväärne, et Eestis nii väikeste summadega hambaravi toetatakse. Kokkuvõttes ei ole ju mina süüdi, et 25 aastat tagasi kooli hambaarst mu hambad ära lõhkus. Mu hambad ei kannatanud tol ajal pandud metallplomme, mille tulemusena muutusid hambad tumedaks ja hakkasid lagunema juba kooli ajal. Ma ei ole hambaarste vältinud ja hammaste kehv olukord oli mulle ammu teada. Juba kümme aastat tagasi ütles mu hambaarst, et minu hammaste kordategemiseks kulub vähemalt 2000 eurot. Mul ei olnud seda raha kuskilt võtta ja lasin tasapisi korda teha vaid kõige rohkem parandamist vajavad hambad, et ära hoida uute aukude tekkimist ja hambavalusid. Esihambad aga vajasid kroonide pealepanemist ning ligi tuhandeeurost investeeringut. Lükkasin seda kogu aeg edasi, sest mul polnud kuskilt raha võtta. See oli 2016. aasta jaanuaris, kui võtsin vastu otsuse, et teen hambad korda. Panin kirja oma aasta eesmärgid ja kuigi ma veel ei teadnud, mismoodi ma selle raha kokku saan, olin kindel, et see juhtub sel aastal. Põhjus, miks ma hammaste väljavahetamise plaani võtsin, oli tegelikult üks töökoht, millest ma hammaste tõttu ilma jäin. Kandideerisin tööle mainekasse restorani ja personalijuht ütles otse välja, et kõik muidu sobib, aga kahjuks ei saa ta selliste hammastega mulle tööd pakkuda, sest selles restoranis peavad teenindajal nii küüned, juuksed kui ka hambad laitmatud olema. Võtsin laenu, tegin hambad korda ja sain veel parema tööpakkumise. Kuna uues kohas teenin kaks korda rohkem kui varem, siis on õnnestunud ka hammaste remondiks laenatud raha maksegraafik lühemaks teha ning sel kuul maksangi oma viimase osamakse. Kui ma midagi kahetsen, siis vaid seda, et ma varem hambaid korda ei teinud.” 

Kuidas finantseerida oma unistusi, kui omal raha napib? Vastab Nele Krebes, MediCredit OÜ arendusjuht

Oma unistust enesekindlusest ja rahulolust enesega on võimalik teostada ka juhul, kui su rahalised võimalused seda kohe ei võimalda. Kui sinu sissetulek on regulaarne ja püsiv, siis miks mitte kaaluda oma unistuste teostamist koostöös mõne finantseerimisettevõttega? Mõne tuhande euro investeerimine oma välimusse või tervisesse võib märgatavalt kasvatada su edaspidiseid sissetulekuid ja avada uksi, millest sa varem isegi mõelda ei julgenud. Samas tuleb tõdeda, et suurte pankade jutule, sooviga investeerida kaunimasse välimusse ja paremasse tervisesse, on keeruline pääseda. Mida paljud veel ei tea, on see, et Eesti turul tegutseb ainulaadne finantseerimisettevõte MediCredit, mis on just spetsialiseerunud meditsiiniliste protseduuride finantseerimisele. MediCredit pakub finantsteenuseid nii korrigeeriva esteetilise kirurgia protseduuride tegemiseks kui ka selliste tasuliste protseduuride tarbeks nagu hambaravi, veenilaiendite eemaldamine, silmade laserkorrektsioon, maovähendusoperatsioonid, emakaväline viljastamine jne. Krediidi taotlemine MediCreditist on mugav ja konfidentsiaalne. Kui oled konsulteerinud oma arstiga ja paika pannud plaani oma unistuse teostamiseks, on sul võimalik esitada krediiditaotlus medicredit.ee veebikeskkonnas. Sinu poolt taotletav krediidisumma võib ulatuda kuni 6000 euroni ja seda on sul võimalik osade kaupa tagasi maksta maksimaalselt nelja aasta jooksul. MediCredit kannab protseduuri teostamiseks vajamineva summa otse raviasutusele ja sul endal tuleb vaid protseduuri ajaks kohale minna ning uus elu, parema versioonina endast, võib alata. Enda jaoks parima lahenduse leidmiseks pea kindlasti nõu ka MediCrediti asjatundlike ja abivalmite spetsialistidega. Tea, et MediCreditist võetud krediidile ei lisandu selliseid kulusid nagu igakuised haldustasud, lepingutasu või laenu ennetähtaegse tagastuse tasu. Näiteks 1200 euro laenamisel 48 kuuks on intress 17,6% aastas laenujäägilt, sissemakse 0%, lepingutasu 0 eurot, maksete kogusumma 1680 eurot, tasumine igakuiste annuiteetmaksetena 35 eurot kuus. Enne otsuse tegemist külasta MediCrediti veebikeskkonda ja tutvu tingimustega. 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar jaanuar-veebruar 2017.