Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS MUDILASTE LAULUPIDU rikkus paljude Tallinna laste pidupäeva?!

1. juunil tähistatakse Eestis lastekaitsepäeva ning sel puhul korraldati Tallinnas uhke ülelinnaline lasteaedade laulupidu. Aga miks Tallinn suurema osa lapsi ära unustas ja vaid väheste väljavalitutega Eesti100 ja lastekaitsepäeva tähistas, küsib nördinud ema.

Lastekaitsepäeva puhul korraldati Tallinnas Vabaduse väljakul uhke laulupidu, mis ühtlasi oli osa Eesti100 programmist. Igast lasteaiast valiti välja lapsed, kellele anti selga kaunid riided ning kes said minna marssima ja laulma, samal ajal kui ülejäänud lapsed unustati sootuks sel päeval ära. 

Nördinud ema kirjutab:

"Ma sain 29. mail info e-mailile, mis tuletas meelde, et on pidu ja meie lasteaiast lähevad laulma kümme last. Lisatud olid nende nimed. Loen ja mõtlen, jälle olen udupea olnud, kõikide oma tegevuste juures olen raudselt unustanud kuhugi linnukese panna või vastuse saata, et ka minu laps saab osaleda. Kirjutan siis kirja õpetajale, et mis infost ma jäin ilma või mis valesti tegime, et meie last ei valitud?! Ja ma pole üldse mingi uhkustaja ema, ausalt, aga pojale päriselt ka ei ole karu kõrva peale astunud. Ta peab super hästi viisi ja laulab ka hingest, ta võib teistes asjades mitte nii hea olla, aga muusika on temal üks väga tugev külg. Saan vastuseks, et kasvatajad ei tea midagi, et muusikaõpetaja valis. Hakkan otsima siis e-mailist varasemat infot, kõikidest allikatest ja mitte midagi, ainult see üks kiri (29.05), kus on pandud fakti ette, et kümme last läheb. Ok, jälle süüdistan pigem ennast, sest ehk ikkagi mina olen udupea ja oma e-mailid kogemata kustutanud.

Siis ma mõtlen, et olgu siis, ju siis on laps muusikaõpetajale "jala peale astunud", no ei kuulanud tunnis vms ja õpetaja valis neid soliste selle järgi, kes on rahulikumad lapsed. Ma ei tea, see oli minu väljamõeldud vabandus. Samas, ikkagi naiivselt mõtlen, et vähemasti saavad need mittevalitud "solistid" n-ö back'i laulda seal oma rühmale. Küsin õpetaja käest, et kas rahvariiete särgid annate teie neile, eks? Õpetaja ehmunud, ütleb: "Oot, ei-ei, teie laps ju ei tule laulma." "Aa, üldse ei laula," ütlen ma imestunult?!! Ahso... kuidas nii? Ah, et ainult kümme last laulab?! OK! Siis palun lapsel esinemispüksid vahetada teksaste vastu ja mõtlen, et siis pole neid uhkeid pükse vaja, saab minna vaatama oma rühmakaaslasi laulmas ka teksastega... Õhtul tulen talle järele, istume autos ummikus ja laps küsib: "Ema, tead, mis täna oli väga ebaaus?" Küsin, mis? "Me pidime olema toas, kui teised lapsed käisid laulmas, aga me kõik harjutasime seda laulmist nii väga ja see oli nii-nii raske laul ja me kõik pingutasime ka ja ma oleks tahtnud ka minna laulma, aga me ei saanud isegi toast välja. Ja tead, mis veel oli ebaaus, me läksime magama kell 13.00 ja teised tulid 13.30 (laste jaoks on see ilmselt megaoluline)  ja siis nad ütlesid: "Nä-nä-nä, me saime jäätist, aga teie ei saanud... nii ebaaus, on ju?!?"

Ma ütlen ausalt, ma tavaliselt püüan talle kenasti seletada, miks üks asi on nii ja teine naa, ja nii, et ta saab aru, et igale poole ei saa või mõned asjad on lihtsalt nii... AGA SIIN ma ei osanud iseendalegi põhjendada, et miks HARIDUSMINISTEERIUM mõtles sellise asja välja, et mõned lapsed on paremad kui teised. Mille jaoks seda tehti? Ma ütlesin talle, et see on väga ebaaus ja mul on väga kahju, et nii juhtus! 

Ma ei saa aru, kuidas see aus on, et teised lapsed ei saanud isegi kaasa elama minna??! Veel mõtlen, et kas ma olen ainus lapsevanem, kes näeb selles laste kiusamist? Kas ma mõtlen üle ja vahet pole, et osad lapsed jäid tähelepanuta? Ja veel ma lisan, et isegi kui minu laps oleks olnud valitute hulgas, oleksin ma ikkagi olnud väga suures hämmingus nagu praegugi, et miks teised lapsed kaasa ei saanud minna ja miks ei mõeldud paremat programmi ja üritust selle päeva jaoks... 

Palju õnne EV100 ja Haridusministeerium või kes iganes selle super "tubli" plaani välja mõtles!"

 

Allikas: Facebook