Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS PÄEVADE AJAL magusat süües kaal tõesti ei tõuse?

Facebooki grupis "Süües saledaks" tõstatati hiljuti teema, kus uuritakse järgnevat: kas vastab tõele, et naiste nn "punaste pühade" ajal magusat süües kaal ei tõuse? Teisisõnu peetakse silmas "päevade" ajal magusa söömist ning arvamusi on seinast seina - enamasti jagatakse omaenda kogemusi.

Selgub, et magusaisu on paljudel naistel "päevade" ajal tõepoolest tavapärasest suurem ning nii mõnigi neist ütleb, et tema kehakaal sellest hoolimata ei tõuse. Kuid on ka neid, kes väidavad vastupidist.

Näiteks kirjutab üks: "Mina kaks kuni kolm päeva enne päevi hävitan elamisest kōik magusa ja söön valimatult. Siiamaani pole kaaluga midagi juhtunud."

Lisab teine: "Minul on tavaliselt ainult esimene ja teine päev ohjeldamatu magusaisu. Kui kodus magusat leidub, siis see ka otsa saab. Üldiselt on kodus väga vähe magusat, et päris hulluks selle magusaga minna ei saa, kuigi tahaks ja kaalu pole see söömine mõjutanud."

Kolmas leiab, et ehk vastabki antud kuuldus tõele, sest temal kaal ei tõuse, kuigi magusat sööb ta päevade ajal lausa metsikutes kogustes: "Viimati oli kolm päeva - 1 enne ja 2 järgmist, hävitasin šokolaadikooki, paki šokolaadiga küpsiseid ja tahvli šokolaadi. Kaalu tõesti juurde ei tulnud, kui tavaliselt muutun juba magusale mõtlemisest kilo raskemaks."

Kõigi puhul kuuldus siiski tõele ei vasta ja magusa söömisega tõuseb ka kehakaal. "Minul tuleb umbes nädal enne päevi korralik magusaisu. Ainult siis tahan gaseeritud magusaid jooke, muidu ei maitse need mulle üldse. Olen märganud, et umbes sel ajal tõuseb mu kaal kilo-kaks, mis kaob kohe peale päevade lõppu. Luban endale siis gaseeritud jooke ja magusat, aga mitte liialt."

Naiste sekka viskab kommentaari ka noormees: "Kui sinu kaal tõuseb kilo mingi söögi tagajärjel, siis kas see on katastroof? Hommikul peale wc'd oled kilo kergem jälle."