Pole midagi paremat ja tervislikumat, kui värske köögivili ning just nüüd on käes see imeline hooaeg, mil turud on mahlastest juurviljadest lausa lookas. Veelgi parem on muidugi värskeid saadusi omaenda koduaiast võtta. Räägitakse, et köögivilju peaks sööma toorelt, sest nii saab organism neist rohkem vitamiine ja mineraalaineid kätte. Kuid nii nagu ikka, on igal reeglil ka erandeid ja seda ka köögiviljade osas. Nimelt väidavad eksperdid, et porgandit on kasulikum süüa hoopis küpsetatud kujul. Porgand sisaldab lükopeeni ja beeta karoteeni – kuumutamise käigus muutuvad need ained organismi jaoks paremini omastatavaks. Lisaks tasuks teadlik olla ka sellest, et tegelikult kaotavad enamus köögivilju kuumutamise käigus üksnes paarkümmend protsenti kasulikest vitamiinidest –see tähendab, et väga suure osa saab organism siiski kätte. Toored köögiviljad on kahtlemata kasulikud, kuid need võivad mõne organismi jaoks pisut raskesti seeduvad olla. Allikas: Health
Joel Ostrat — FOTO: Joel Ostrat/Instagram Köök ja söök RETSEPT: JOEL OSTRATI Big Mac tortilla on lihtsalt võimas
Amani Kiivikas — FOTO: Amani Kiivikas/Instagram Keha ja vaim “EGA JAH fitnessiga tegelevad naised on … .” Fitmodel Amani Kiivikas näitas tulikuuma vormi
Henri Aruküla — FOTO: Algis Pauljukaitis Buduaari sõnumid Kas sina oled näinud esinemas Eesti ainukest LED-saksofonisti?
Mineraalid ja testosteroon — FOTO: Unsplash.com Sisuturundus Mineraalid ja testosteroon: hormonaalse tervise toetajad
Kaarel Orumägi — FOTO: Beautiful Me Sisuturundus Kaarel Orumägi: Kuidas ma pooleteist aastaga 40kg alla võtsin, ilma rangete toidukavade ja spordiklubide külastusteta