Reklaam sulgub sekundi pärast

Kas seks lõppes pärast lapse sündi? Naise keha muutused hirmutavad meest

Iga viies isa lükkas seksuaalelu alustamist rohkem kui kolme kuu võrra edasi.

Iga viies isa lükkas seksuaalelu alustamist rohkem kui kolme kuu võrra edasi.

Juba raseduse ajal võib seks muuta kuju ning tekitada erinevaid küsimusi. Naise kehas toimuvad muutused võivad hirmutada tulevast ema. Hiljutise uuringu sõnul hirmutavad need pärast sünnitust ka värsket isa. Iga viies isa lükkas seksuaalelu alustamist rohkem kui kolme kuu võrra edasi, kirjutab Rakkaudeksi.fi.

Kolmandik alustas seksiga kuue nädala jooksul pärast sünnitust ja teine kolmandik 7-12 nädala jooksul. Lisaks naise füüsilisele seisundile võivad seksiga alustamist edasi lükata ka väsimus ja tähelepanu keskendumine uuele pereliikmele. Meeste sõnul oli kõige suuremaks seksi edasilükkamise põhjuseks ajapuudus.

Eneserahuldamine ja suuseks

Seksiga alustati uuesti sagedasti läbi eneserahuldamise ja oraalseksi. USA-s läbiviidud uuring avaldati ajakirjas Journal of Sexual Medicine. Uuringus vaadeldi 114 värske isa seksuaalkäitumist ja seksuaalset naudingut pärast isaks saamist.

Uuringus osalenud mehed olid vanuses 19–54 eluaastat.

Uus ”esimene kord”

Pärast sünnitust tekkinud muutuste ravimine on alati individuaalne protsess. Sünnitusjärgseks ”esimeseks korraks” on hea varuda libestusainet ja vältida karme võtteid.

Pärast sünnitust võiks seksuaaleluga alustada alles siis, kui verejooks on lõppenud. See võib kesta paar nädalat.

Lähedus ja omavaheline suhtlemine aitavad paaril uue olukorraga harjuda. Samuti on hea meeles pidada, et intiimsust ja omavahelist kiindumust võib osutada ka muudmoodi kui ainult seksiga.

 

Anneli Allikas-Parv