Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS SINA JUBA TEAD, kuidas kosmeetikat säilitama peab?

Näokreem toimib kõige paremini siis, kui kannad seda näole vahetult peale duši all käimist. Samuti toimivad nahahooldustooted kõige efektiivsemalt siis, kui kõigepealt eemaldad surnud naharakud koorimisega ihult. Seetõttu mängib väga olulist rolli ka asjaolu, kus sa kõiki potsikuid säilitad. 

Kuid ka koorimisest pole kasu, kui tooteid pole õigesti säilitatud. Kõigepealt tuleks kosmeetikat kasutada enne pakendil toodud tähtaega. Sellest räägib pakendil olev väikese purgi taoline tähis, mille sees olev number näitab kuid, mille jooksul võid kosmeetikatoodet pärast pakendi avamist ohutult kasutada. Tegu on kosmeetika nii-öelda "parim enne" kuupäevaga, millest paljud meie seast ka teadlikud on.

Kuid potsikutel ja tuubidel pole ilmtingimata välja toodud täpsemaid säilitamisjuhendeid. Seetõttu hoiavad paljud nahahooldustooteid seal, kus neid on kõige mugavam kasutada - vannitoas. Vannituba ei ole aga parim koht, kus hoida nahahooldustooteid ja kosmeetikat, sest seal on sageli niiske ja soe. Soojad tingimused võivad aga põhjustada bakterite kasvu. 

Kosmeetikat ei tohiks säilitada ka akende läheduses, sest päikesevalgus võib hävitada toodete toimeained ning muuta need ebatõhusaks. Mõndasid looduslikke kosmeetikatooteid peaks säilitama külmas, sest jahedus korvab säilitusainete puudumist.

Nahahooldustoodete ideaalne säilituskeskkond on selline, kus tooted on kaitstud valguse, niiskuse ja õhus olevate bakterite eest. Ideaalne koht on näiteks kuivas, jahedas ja tumedas kastis või kapis, läbipaistmatus ja hügieenilises pumppudelis. 

 

allikas: The Klog