Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS TŠILLIPIPRAS peituv kapsaitsiin on rasvapõletuse salanipp?

Kõik naised, kes ülikilodega kimpus, sooviksid neist lahti saada, kuid paraku pole see sugugi nii lihtne. Tšillipipart on aastakümneid peetud seedetegevust ergutavaks viljaks, mida soovitatakse toitudele lisada eriti just siis, kui soovitakse kaalust alla võtta.


Kõik naised, kes ülekilodega kimpus, sooviksid neist lahti saada, kuid paraku pole see sugugi nii lihtne. Kaalust alla võtjatele soovitatakse toitudele lisada tšillipipart, mida on aastakümneid peetud seedetegevust ergutavaks viljaks.

Põhjus, miks just tšillipipart soovitatakse, peitub aines, mida see sisaldab. Nimelt leidub tšillipipras kapsaitsiini  see on aine, mis annab piprale terava maitse. Mida teravam tšilli, seda rohkem kapsaitsiini see sisaldab ning seda tõhusam kaalulangetaja tšilli on.

Kas kapsaitsiin on rasvapõletuse salanipp? Ajakirjas American Journal of Clinical Nutrition avaldatud uuringu põhjal vastab see tõele.

Arvestades seda, et antud aine tõepoolest kiirendab ainevahetust ning lisaks pärsib söögiisu ja vähendab vajadust rasvaste toitude järele, on selge, et halba ta kindlasti ei tee.

Lisaks väärib mainimist, et punased tšillipiprad alandavad vere kolesteroolitaset ning vähendavad ka trombide moodustumise ohtu. 

Kapsaitsiin suurendab sülje tootmist ja stimuleerib maomahla teket, mis omakorda kiirendab soolte tööd. Kiirem ainevahetus muudab keharasva põletamise protsessi lihtsamaks, sest organism ei talleta söödud toitu enam rasvana, vaid kulutab selle energiana ära.