Reklaam sulgub sekundi pärast

KASVATAJA HAMMUSTAS lasteaias 5-aastast poissi

Eelmise aasta maikuus sai Kagu-Soomes elav ema šokeeriva pildi osaliseks, kui oma 5-aastase pojaga sauna läks. Nimelt oli lapse käel verine ja suur hammustusjälg. Kui ema pojalt küsis, kust selline jälg tulnud on, vastas poeg, et kasvataja hammustas teda lasteaias, vahendab Iltalehti. 

"Esimese asjana mõtlesin, et kas selline asi üldse võimalik on. Olin sellel samal päeval lapsel lasteaias järel käinud ja mulle öeldi, et mu poeg on kasvatajat hammustanud, kuid seda, et kasvataja hammustas last kättemaksuks tagasi, mulle ei öeldud," rääkis ema nüüd, 9 kuud hiljem, Iltalehtile. 

Pere soovib jääda anonüümseks, sest tegu on väikese kohaga ning juhtunu käsitlemine on ikka veel pooleli. "Kui hakkasime asja uurima, oli kasvataja tõenäoliselt mures oma maine pärast, sest küsis, kui paljudele ma sellest rääkinud oled. Eriti sellistes väikestes kohtades kaitstakse endid nõrgemate arvelt," sõnas ema. 

Ema viis poja päev hiljem kohe arsti juurde, kes tõdes, et tegu on tõepoolest hammustusjälgedega. Samas päeval teatas ema kuriteost ka politseisse, kes hakkas juhtunut väärkohtlemisena uurima. Politsei kinnitas ajalehele, et neil on selline juhtum tõepoolest uurimises olnud ja see on nüüd siirdunud süüdistajale. Selle kevade jooksul peaks selguma ka karistus. 

Samal päeval, kui ema käis politseis, helistas ta ka lasteaia juhatajale. "Rääkisin, et selline asi on juhtunud ja et pöördusin politsei poole. Juhataja polnud juhtunust teadlik ning lubas asja uurida. Hiljem oli kasvataja ka juhatajale oma teo üles tunnistanud," rääkis ema. 

Ühine vestlus võeti ette järgmisel nädalal; kohal olid lasteaia juhataja, kasvataja ja poja ema. Juhataja rääkis omapoolse nägemuse juhtunust, palus emalt vabandust ja ütles, et ta oli spetsialistilt saanud nõu, et lastele võib näidata, kuidas mingi tegevus tundub. Ema meelest oli kahtlane, et spetsialist pidas selle all silmas lapse hammustamist või üleüldse vägivalla kasutamist. 

Last hammustanud kasvataja on endiselt samas lasteaias tööl, sest töötajaid lihtsalt pole. Ema sõnul on see üllatav, et nii lasteaed kui ka vald on üritanud juhtunu maha vaikida. 

"Ainus, kes on siin kannataja, on minu poeg," lausus ta.

Ema sõnul läks eelmisel aastal kogu nende suvepuhkus vett vedama, sest poeg oli juhtunu tõttu šokis. "Laps süüdistas juhtunus ennast. Alati, kui ta politseiautot nägi, kartis ta, et politsei viib ta vangi, sest ta oli kasvatajat hammustanud, kuigi teadis, et hammustada ei tohi," rääkis ema.