Reklaam sulgub sekundi pärast

KERLI MUREKIRI: kuidas raha juurde saada?

Buduaarile saatis oma murekirja Kerli (nimi muudetud), kes kurdab, et igal aastal just täpselt kuu aega enne jõulupühi tabab teda üks häirivalt suur probleem, milleks on rahapuudus. Kerli jagab oma lugu ning ootab lugejate vastukaja - kuidas raha juurde saada?

Loe Kerli kirja allpool:

Ma pean ennast küll pigem keskklassi kuuluvaks, kuid vaatamata sellele ei ole ma tegelikult mitte kunagi tundnud, et mul on piisavalt raha, et iga kuu ots otsaga kokku tulla nii, et ma viimastel päevadel enne uut palgapäeva raha lugema ei peaks. Kõige hullem on olukord igal aastal kuu aega enne jõulupühi, sest kingituste ja muu sarnase peale kulub meeletult raha. Raha, mida mul ei ole. Teenin umbes 1500 eurot netopalgana kätte, mees saab 2500 eurot kätte ja meil on kodus väike laps, kes käib lasteaias. 

Muidugi kulub meil mehega märkimisväärne summa palgast pangalaenu tasumisele (korter laenuga ostetud), sinna juurde tulevad kommunaalid ja muud väiksemad arved. Maniküürist ma ei loobu, juuksepikendustest ka mitte ja ripsmepikendused on mul ka. Sinna juurde näohooldusvahendid, kord kuus tahaks spaas puhkamas ka käia ja vähemalt korra aastas on igal juhul vaja soojal maal ennast tuulutamas käia.

Uusi riideid ostan harva, aga kui ostan, siis kallimad ja kvaliteetsed esemed, mis kaua vastu peaksid. Lapsele saab riideid ostetud ka taaskasutusest, sest ta kasvab kõigest nii kiiresti välja ja ei jõua uusi riideid ära kulutada niikuinii - see on vähemalt koht, kust ma saan pisut raha kokku hoida.

Restoranis käime söömas harva, kuid kosmeetika peale kulub mul samuti üsnagi palju raha, sest nahk on mul kehv ja kõik need jumestustooted, mis minu nahka ei ärrita, maksavad jube palju raha.

Olen mõelnud ripsmepikendustest loobumisele - nii säästaksin 80 eurot kuus. Aga samas ma ei tunne ennast üldse ilusana, kui mul äkitselt enam pikki ripsmeid pole. Samamoodi ei taha loobuda juuksepikendustest ega maniküürist. 

Vein - seda tarbime ka, aga see 50 kuni 100 eurot kuus pole ju palju sellise mõnusa väikese meelelahutuse eest... 

Ja nii olengi iga kuu lõpus, umbes neli päeva enne uut palgapäeva olukorras, kus raha lihtsalt ei ole enam ja see on nii häiriv. See tähendab seda, et kohe kui palk tuleb, on mul vaja väga palju kulutusi teha ja üldse tahaks elada nii, et raha lugema ei peaks.

Kuidas raha juurde saada? Kas te oskate mulle mingit head nippi soovitada? 

Buduaarile Kerlilt