Reklaam sulgub sekundi pärast

KERSTI KROON: Juuksed pole ainult stiili ja moe väljendamiseks

Olen üsna tundlik inimene ning olen aru saanud oma juuste jõust ning energiast, mis nendest läbi liigub. Eks igal inimesel on oma arvamus, aga mina usun, et juuksed pole meil mitte ainult stiili ja moe väljendamiseks. Mitte midagi meie kehal pole juhuslikku. Juuksed ja karvad on justkui väikesed antennid, mis transpordivad informatsiooni meid ümbritsevast keskkonnast. Kõik karvad, ka nt habe, transpordivad infot. 

"Olen üsna tundlik inimene ning olen aru saanud oma juuste jõust ning energiast, mis nendest läbi liigub. Eks igal inimesel on oma arvamus, aga mina usun, et juuksed pole meil mitte ainult stiili ja moe väljendamiseks," kirjutab Buduaarile Austraalias elav holistiline terapeut Kersti Kroon.

Mitte midagi meie kehal pole juhuslikku. Juuksed ja karvad on justkui väikesed antennid, mis transpordivad informatsiooni meid ümbritsevast keskkonnast. Kõik karvad, ka nt habe, transpordivad infot. 

Vanad indiaanlased uskusid, et kui oma juuste eest hoolitsed, kammid ja pesed, siis justkui korrastad ja hoiad ka oma mõtted korras ja puhtana. Juuksed aitavad kreatiivset eluenergiat tõsta, mis omakorda tõstab jõudu, intuitsiooni ja sisemist rahu. India pühamehed keeravad päeval oma juuksed pealaele üles, et oma aurat ja ajurakke energiaga laadida. Nad usuvad, et juuksed koguvad ja transpordivad päikese energiat sellesse aju ossa, mida kasutame meditatsiooniks ja visualiseerimiseks, see aitavat kaasa intellektuaalsele ning spirituaalsele arengule.

Usun, et meie juuste sees on mälestused meie tegudest ja mõtetest. Juukseid lõigates justkui alustad uuelt lehelt, kui soovid oma elus korrektuure teha, oma manifestatsiooni muuta. Mul olid aastaid pikad juuksed, lõikasin neid haruharva, nad lihtsalt kasvasid. Austraaliasse kolides lõikasin oma pika patsi maha, alateadlikult tundsin, et lasen lahti oma vanast minast, oli aeg uus pilt luua. Uued juuksed on sirgumas, nagu minu uus minagi. Vana uskumuse kohaselt läheb kolm aastat aega, et uued „antennid” moodustuksid.

Kui ma töötan klientidega, mediteerin, siis hoian oma juuksed lahti. Sisemiselt tunnen, et nii liigub energia vabalt, ka inimesi tunnetan paremini. Samas, kui ma olen võõras olukorras, uues keskkonnas, siis keeran juuksed pea peale kokku, justkui kaitseks ja info kogumiseks. Juuksepikenduste suhtes olen alati kahtlev olnud – mõte, et kellegi teise juukseid kannan, ei ole mugav. Justkui kannaksin teise inimese mõtteid ja tundeid. Olen pikendusi kandnud üks kord elus ja suutsin seda teha vaid neli nädalat, siiani pole uuesti proovinud. 

Kersti soovitused:

* Pese juukseid, kui oled stressis või peale tüli – aitab asjade läbimõtlemisel ja emotsioonidega toimetulemusel. 

* Tunned väsimust? Kammi juukseid ja peanahka eest taha, tagant ette, siis paremale ja siis vasakule ja nii mitu korda. Selline tehnika pidi ka silmanägemisele hästi mõjuma ning isegi aitama noorena püsida. 

Info kogumise meditatsiooniks proovi: keera juuksed rulli pea peale (kohale, kus kannaksid krooni), visualiseeri energiavoogu ja justkui juuksed oleksid vastuvõtja/antenn.

Buduaarile
Holistiline terapeut Kersti Kroon
Ilmunud ajakirjas Buduaar