Reklaam sulgub sekundi pärast

KOERA PISS päästis diabeetikust mehe surmast

Üheksakuune labrador Kira pissis keset ööd oma peremehele ja perenaisele näkku ning mõlemad on veendumusel, et loomakese tegu päästis mehe elu. Nimelt on Sinna abikaasa viimased kakskümmend aastat suhkruhaigust põdenud ning liiga madal veresuhkur võib halvimal juhul lõppeda surmaga.

Kuopiost pärit naine ärkas keset ööd üles ebameeldiva haisu peale, vahendab Ilta-Sanomat. Selgus, et koer oli nii temale kui ka abikaasale näkku pissinud. Naine üritas meest äratada, et voodilinu vahetada, kuid mees ei reageerinud. Naine mõistis, et mehe enesetunne on halb ning et tema veresuhkru tase on ohtlikult madalale langenud.

Lõpuks õnnestus tal oma abikaasa siiski üles äratada ning tollest hetkest meenutab mees, et tal käis üles tõustes pea ringi. Mees mõõtis oma veresuhkrut ning saigi selgeks, et see oli ohtlikult madal. Ta usub, et koera piss võis päästa tema elu, sest liiga madal veresuhkur võib halvimal juhul viia koomasse või põhjustada isegi surma.

Mees arvab, et koer üritas teda pissimisega üles äratada. Varasemalt koer neile tuppa pissinud ei ole.

Abikaasad ütlevad veel, et nende arvates on koer seda ka varem märganud, kui peremehe veresuhkru tase liiga madalale langeb ning sellest lähtuvalt usutakse, et koeral on hüpokoera annet. Hüpokoerad on välja õpetatud aitama diabeetikuid – nad suudavad inimese naha ja hingeõhu järgi haista ära, kui inimese veresuhkru tase on liiga madalale langenud.