Reklaam sulgub sekundi pärast

KÕHT PUNNIS? 7 nippi, mis sind aitavad

Tunned, et kõht on jälle punnis ning kitsaste teksadega on enesetunne niivõrd kehv, et pead selga leidma miskit, mis varjaks sinu puhitavad keskkohta? Tegu on levinud probleemiga, mille käes vaevlevad paljud naised, kuid õnneks on olemas ka mitmeid mooduseid, kuidas punnis kõhust lahti saada ning selle teket üldse vältida.

Tunned, et kõht on jälle punnis ning kitsaste teksadega on enesetunne niivõrd kehv, et pead selga leidma miskit, mis varjaks su puhitavat keskkohta? Tegu on levinud probleemiga, mille käes vaevlevad paljud naised, kuid õnneks on olemas mitmeid mooduseid, kuidas punnis kõhust lahti saada ning selle teket üldse vältida.

Allpool on välja toodud seitse soovitust, kuidas kõhupuhitusest vabaneda:

1. Probiootikumid

Tarbi naturaalseid probiootilisi jogurteid, kuhu ei ole lisatud suhkrut. Kreeka jogurt ilma lisanditeta on soolestikule väga hea. Ka naturaalne keefir, maitsestamata jogurt ja skyr võiksid kuuluda menüüsse.

2. Vesi

Tarbi rohkelt vett - kaks liitrit päevas või vajadusel isegi rohkem. Alusta päeva klaasi leige veega ning välista gaseeritud joogid. Puhas vesi on organismile kõige parem.

3. Vähem soola

Tarbi päevas kuni kuus grammi soola, mitte rohkem. Ideaalis võiks päevane soola tarbimine jääda viie ja kuue grammi vahele - just sellest kogusest piisab, et organism saaks kätte vajalikud mineraalained ning samas ei hakkaks keha liigset vett siduma.

4. Söö marju koos nahaga

Värsked marjad ning iseäranis nende nahk sisaldavad vajalikke vitamiine ja mineraalaineid ning lisaks sisaldavad marjad suures koguses vett ja kiudaineid. Just marjades leiduv kiud on see, mis aitab kõhupuhitusest lahti saada.

5. Banaan

Banaani söömine aitab samuti punnis kõhust vabaneda ja seda tänu kaaliumile, mida banaanis rohkesti leidub. Nimelt viib kaalium liigse vedeliku organismist välja. 

6. Viljad, mis sisaldavad palju vett

Arbuusi söömine tühja kõhu peale aitab organismist toksiine ja mürke väljutada ning tänu sellele organism puhastub. See omakorda aitab ka punnis kõhust vabaneda ja selle teket vältida.

7. Vähem suhkruasendajaid

Suhkruasendajate mõju inimese organismile on teadlaste poolt alles uurimisjärgus ning kulub aega, enne kui me teada saame, kas ja mil määral need meile mõjuvad. Selge on aga see, et nende tarbimine liigses koguses tekitab ebameeldivaid gaase ja kõhupuhitust.

Allikas: Redbookmag