Reklaam sulgub sekundi pärast

KÕHURASVAST LAHTI – kas seda saab trenniga?

Väga paljud naised on enim mures just kõhupiirkonda ladestunud rasvaga ning sellest lähtuvalt pole ka imestada, miks seda kõige probleemseks piirkonnaks peetakse. Mida siis tegema peaks, et tüütust voldist lahti saada ja kas on üldse mingit konkreetset treeningut, mis siinkohal aitaks?

Tegelikkuses ei ole võimalik kaotada rasva ühest kindlast piirkonnast. Õigesti süües ning piisavalt liikudes langeb rasvaprotsent ühtlaselt kogu kehalt, kuigi arvestada tuleks ka sellega, et rinnakorv kahaneb ilmselt korvi suuruse võrra ning alles siis kaob rasv kõhupiirkonnast. Miks? Sest inimese keha kaotab esmalt rasva sealt, kus seda kõige rohkem on ning alles seejärel liigub edasi teistesse piirkondadesse.

Kõhulihaseid võib treenida või mitte treenida – antud tegevus neid nähtavale ei too. Küll aga võiks harrastada jõutreeningut, sest see kasvatab lihasmassi –mida rohkem lihasmassi sinu kehas on, seda rohkem kaloreid keha põletab, ja seda ka puhkeasendis.

Kokkuvõttes mängib kõhurasvast vabanemise puhul kõige suuremat rolli toitumine. Eelista valku, häid rasvu ning aeglaselt imenduvaid süsivesikuid. Söö iga paari tunni tagant ning tarbi kaks liitrit vett päevas.

Jõutreeningut võiks harrastada kolm-neli korda nädalas ning loomulikult ei tee halba ka 10 000 sammu päevas.

Allikas: Shape