Reklaam sulgub sekundi pärast

KÕIK, MIDA VAJAD SUVISEKS aiahooajaks

Inimestel on ikka kombeks kodud korda seada mõne sündmuse puhul või enne külaliste saabumist. Paljud, kellel on oma hoovid, tähistavad suvel sündmusi aias. Tihti mõeldakse, et nii on lihtsam, ei pea suuremat koristustööd tegema ning ei pea nõusid pesema, sest saab ju ühekordseid nõusid kasutada.

Inimestel on ikka kombeks kodud korda seada mõne sündmuse puhul või enne külaliste saabumist. Paljud, kellel on oma hoovid, tähistavad suvel sündmusi aias. Tihti mõeldakse, et nii on lihtsam, ei pea suuremat koristustööd tegema ning ei pea nõusid pesema, sest saab ju ühekordseid nõusid kasutada.

Tegelikult aga pole vahet, kas sündmus toimub toas või õues, ikka pannakse tähele ka pisemaid detaile, sest tavaliselt inimestele meeldib uurida, millisel moel ja kuidas teised on asju teinud, paigutanud ja kujundanud. Seega tuleks ka aiapeoks end valmis seada ja mõelda kõik hoolega läbi. Pealgi oleks ju ka endal mõnus, kui hoovis on kõik vajalik olemas ja saab mõnusalt nautida aiasolemise hooaega.

Milline mööbel sobiks aeda?

Esimese asjana peaks mõtlema, kus inimesed istuvad ja söövad, kas kõigile jagub istekohti? Kui kõik ei soovi süüa, siis kas mugavaid olesklemise kohti ka on? Koduekstra tõttab siinkohal appi, et saaksid leida kõik vajalikud esemed oma aeda. Kui sul juba on olemas suur laud, siis alati võib olemas olla igaks juhuks ka väiksem lauake, kuhu peale asju panna, mis söögilauale ei mahu - joogid, grillimisasjad, lilled, söögitarvikud, kastmed.  Samas võib kuuris varuks olla ka mõned toolid, sest külalisi võib saabuda oodatust rohkem ja oleks piinlik, kui mõnele ei oleks istekohta pakkuda.

Koduekstras on müügil palju eriilmelisi aiatoole - pehmeid,  kõvemaid, plastikust, matkatoole  ja lamamistoole  ning ka väikseid komplekte , kus on pisike laud ja kaks tooli . Loomulikult on olemas ka päris matkale minekuks mõeldud toole  ja varustust, neidki saab päris hästi aias ära kasutada!

Need kellel päris oma aeda pole, aga on terrass või suurem rõdu, siis tasub soetada kaunis terrassimööbli komplekt , mis koosneb punutud mööblist koos pehmete padjakatetega. Tegemist on UV kindla plastmööbliga, mis tähendab, et värv ei pleegi päikese käes. Selline komplekt on stiilne ja muudab kohe olemise hubasemaks.

Rääkides veel lihtsalt olemisest ja pikutamisest aias, siis selleks puhuks tasuks endale muretseda üks mõnus võrkkiik. Kes kardab, et valge kohe ära määrdub, siis tasub eelistada tumedamaid võrkkiikesid . Võrkkiik sobib ka paigutamiseks rõdule või terrassile. Lisaks on Koduekstras müügil veel toredad aiakiiged , mis on nagu diivanid, kuid katusega ja nendes on mõnus jalga kiigutada. Eraldi aiakatus, kuhu alla mahuvad inimesed laua äärde istuma, on hea, kui aiapeol peaks ootamatult sadama hakkama või kui tead juba ette, et vihma sajab, kuid pead tingimata korraldama väliürituse. Sellel aiakatusel on ka sääsevõrk küljes, seega ei pea kartma tüütuid putukaid, sealjuures ka herilasi, kes suvel magusa lõhna peale kohale lendavad. 

Kui mööbel on olemas, siis tasub mõelda ka dekoratiivse poole peale, kindlasti võiks aiapeol olla õhtu saabudes mõnus valgustus. Selleks puhuks saab soetada Koduekstrast ilusaid aialaternaid, mida saab kasutada ka rõdudel ja terrassidel. Laternaid on nii pitsiimitatsiooniga , puidust punutuid  ja metallist ning erivärvides . Lisaks on olemas ka vahvaid valgusteid, näiteks liblikatest valguskett, mida saaks panna mööda seina jooksma või riputada lae alla. Samuti on mitmeid solarlampe, mida aeda maha panna. Neid on nii klassikalisi , pirnikujulisi, kui ka linnu  ja muude kujukestega

Kuidas aeda õdusamaks muuta?

Dekoratsiooni peale mõeldes tasuks kindlasti üle vaadata ka lilled, sest lilled on need, mis alati inimeste pilke püüavad ning kõigile meeldib neid imetleda - kas peenras, pottides või amplites rippumas. Koduekstrast leiab suures valikus lilleampleid  ja lillepotte  ning ka potihoidikuid, millega muuta aeda värvilisemaks ja kaunimaks. Lillepottide valikust leiab nii värvilisi, lillelisi , mustrilisi , antiikseid , tagasihoidlikke  kui ka erikujulisi potte. Loomulikult leiab ka palju vahvaid aiakujukesi  ning kaunistusi , näiteks erinevad kivikesed  ja päkapikkudega , erinevate loomade või inglitega  aiakujud. Eriti hubaseks teeb aias olemise ka mõnus tuulekellahelin. Keda see ei häiri, siis neid  võib olla lausa mitu. Neid saab kergesti konksude abil riputada ning vajadusel võib neid ära võtta või kasutada ainult päevasel ajal.

Millele veel tähelepanu pöörata?

Veel tasub mõelda, kas putukatõrjeks on kõik vahendid olemas, näiteks kärbserullid, tõrjevahendid täiskasvanutele  ja lastele , putukavõrk , sipelgamürk , või hoopis elektriline kärbsepiits ? Kui peaks külmaks minema, mida võib Eesti suvel tihti juhtuda, siis on hea aias peale tõmmata ka pleedid. Neid on tavaliselt väga suures valikus - on lastele,  on ühevärvilisi  ja on mustrilisi,  on suuremaid ja väiksemaid, karvaseid  ja villaseid.

Tasub veel üks tiir teha Koduekstra kodulehel  või mõnes poes ja vaadata selle pilguga, kas kõik olulised ja vähem olulised asjad on ikka olemas üheks mõnusaks aiapeoks, niisama olemiseks või üldiseks aia kaunistamiseks. Kindlasti tuleb meelde, et puudu on üks mõnus suur kastekann, mõned söögitarvikud, küünlad laternate sisse, lillevaas lauale või hoopis lastele midagi toredat kingituseks. Koduekstrast leiab kõik need asjad kergesti üles! Mõnusat aiasolemise aega kõigile!

[gallery ids="2089095,2089100,2089104,2089107,2089112,2089116,2089121,2089126,2089130,2089135,2089140"]