Reklaam sulgub sekundi pärast

KOOLIKIUSAMISE OHVER Helen Adamson rääkis, miks teda koolis mõnitati

Koolikiusamine on endiselt meie õppeastustes väga levinud, erinevatel andmetel on kiusamist omal nahal tundnud iga viies ja mõne uuringu järgi lausa iga kolmas laps. Uudised.ee stuudios käis sellel teemal vestlemas laulja Helen Adamson.

Helen käib juba viiendat aastat koolides ringi ning räägib seal enda kogemusest ja ka sellest, kuidas koolikiusamise vastu võidelda. Ta loodab, et õpilased on tänu sellele muutunud avatumaks ja julgevad oma probleemidest rohkem rääkida. Milliseid lugusid lapsed Heleniga aga jagavad? "Neil lugusid on olnud väga palju, nii positiivseid kui ka negatiivseid. Ma arvan, et kõige raskem on ehk kuulda põhjuseid, mille pärast lapsi narritakse. 

Näiteks tulevad tüdrukud ja räägivad, et mind narritakse sellepärast, et mu ema suri ära. Või poiss räägib, et teda narritakse seetõttu, et ta ema ja isa enam koos ei ela. Või kellelgi on see, et tal ei ole kõige uuemat iphone`i," räägib Helen intervjuus. 

Helen avaldab, et palju leidub ka neid koole, kes pole loengust huvitatud, kuigi selles koolis on probleeme kiusamisega. "See teeb haiget, et koolijuhid arvavad, et midagi ei toimu, kui nad silmad kinni panevad. Tegelikult on aga lapsed aga raskes seisus."

Ka naisel endal on olnud probleeme koolikiusamisega. Esimesest kuni kuuenda klassini narriti teda nina pärast. "Mul on nöbinina ja siis mind nimetati seaninaks. See on mul väga raskesti meeles, et mind mõnitati ka minu isa pärast. Kuna mina isa on invaliid, siis see, et olen pärit vaesest perest ja minu perega juhtus õnnetus... et sisuliselt, et kuna mul pole rikkaid vanemaid, siis ma pole nii äge." 

Vaata täispikka lugu allpool olevast videost: