Reklaam sulgub sekundi pärast

KRISTEL AASLAIDI AVAMEELNE ülestunnistus: “Ma vihkasin iseennast!”

Eesti rahvale tuntud särav näitleja ja muusik Kristel Aaslaid on võidelnud aastaid nukrameelsuse ja raske depressiooniga. Kristel elas justkui kaht erinevat elu - väljaspool kodu üritas iga hinna eest tähelepanu saada, kodus oli aga mattunud sügavasse masendusse ja nukrusesse. 

"Ma vihkasin iseennast. Ma ei tundnud ennast oma nahas hästi. Ma tundsin ennast täiesti tühise ja kasutuna. Mulle ei meeldinud mu välimus ja tänu sellele ei meeldinud ka mu käitumine. Mul oli tohutu esinemis- ja tähelepanuvajadus. Mul oli tohutu tung, et ma pean välja paistma," rääkis Kristel Kanal2 "Reporterile" antud intervjuus. 

Kodus hoidis ta pigem omaette, kuulas tol ajal emo-rokki, mis aitas tal ennast veel kurvemana tunda. "Ma ei ütleks, et see oli katalüsaator, aga see oli selline, et mul on kurb tuju ja ma tahan seda nüüd täiega tunda. Mulle meeldis väga üksi olla, sest sain siis oma kurbuses kümmelda. Nutsin tihti, suutsin ennast ise kurbadesse kohtadesse mõelda, aga ma ei näidanud seda välja. Vanemad ilmselt ei saanud aru, isegi kui nad midagi küsisid, viisin teema mujale," rääkis Kristel avameelselt. 

Enesehaletsus ja nukrus aina süvenes ja lõpuks oli Kristel kogu selle kurva ja haletsuse tunde sõltuvuses. "Sain mingi hetk aru, et kõige lihtsam asi elus on selle kurbuse ja masenduse sees olla, sest sa ei pea mitte midagi tegema. Seda negatiivsust tuleb uksest ja aknast ja igalt poolt. Sa võid olla teatud kurbusest sõltuvuses. See on väga sõltuvust tekitav. Kuuled kurba muusikat ja siis sa nutad. See kõik on eraldi maailm. Sa leiad need asjad, mille üle kurb olla. Sa ei oskagi maailma positiivselt näha, sa nokid välja need asjad, mille üle kurbust tunda," lisas ta. 

Ainsaks päästerõngaks oli Kristeli jaoks tollel hetkel tantsutrenn - seal sai ta ennast füüsiliselt välja elada ja esinemistel sai palju tähelepanu. Täna aga aitab Kristelil musti mõtteid eemale peletada armastus. "See tunne üksinda, et sa ei ole kellegi jaoks oluline ja keegi ei taha sind - kui sa oled kellegagi suhtes, siis seda on väga raske tunda. Keegi ütleb sulle kogu aeg, et sa oled talle oluline. Ma proovin olla positiivne, proovin mitte mõelda neid samu mõtteid, proovin endale peeglist otsa vaadata ja öelda, et kõik on tegelikult jumala tore. 

Mul on ägedad sõbrad, äge elukaaslane, ägedad vanemad, õde ja vend. Ma ei saa arvata, et ma olen nii mõttetu ja tobe, kui mul on nii palju ägedaid inimesi ümberringi, kes hoolivad. Kui ma oleks kõik see, mida ma ette kujutan, et ma olen, siis need inimesed ei oleks mu ümber ju," leidis Kristel. 

Kristel soovib oma looga olla noortele eeskujuks, öeldes, et must masendus võib jalust niita igaühe, sõltumata sellest, kui armastavad inimesed teda ümbritsevad. "Maailmas on nii palju inimesi, kes on valmis sind vastu võtma sellisena, nagu sa oled. Sa ei pea ümbritsema ennast inimestega, kes sinus peksukoti leiavad. Sa pead püsti tõusma ja võitlema. Kui sa üldse millegi eest võitled, siis enda eest," jäi Kristel positiivseks.