Reklaam sulgub sekundi pärast

KUI ARMAS: väike Rakvere tüdruk saab 40 päeva järjest kingitusi

Raamatu "Eesti vanaemade lood ja salatarkused" autor ning joogaõpetaja Pamela Maran sõitis mõned päevad tagasi 40 päevaks Taimaal asuvasse joogalaagrisse. Kui teinekord on Pamela tütar Arabella emaga joogalaagris kaasas käinud, siis seekord jäi laps koju. Et tütre igatsust kuigivõrd leevendada, otsustas naine teha talle imelise üllatuse. 

Nimelt pakkis Pamela Arabellale kokku 40 kingitust. Tüdruk saab avada iga päev ühe paki ning mida väiksemaks jääb kingikuhi, seda lähemale jõuab ka ema kojutulek. Pakkides on peidus kingitused seinast seina: "Hambahari, sokid, aluspesu, kleidid suveks, mida nagunii ostma pidin, hunnik raamatuid, smuuti, väiksemad maiustused, luba emme sügavkülmast jäätist võtta, snorgeldamisvarustus, mida samuti nagunii vaja oli, sest Arabella on veefanatt, maalimiskomplekt, ehete meisterdamiseks komplekt, kustukummid-pliiatsid kooli, raha, et ta saaks midagi ise endale osta jne. Enamasti sellised asjad, mida ma ise talle kahe kuu sees ostan  kuna ta kasvab kiiresti, läheb riideid nagu leiba. Mingid asjad, mille ostmist ma edasi lükkasin (ongi snorgeldamismask ja rannajalanõud), aga nüüd siis kokku panin.

Paljude kinkide juures on ka sildike, et ta ikka tunneks, et minu käsi on seal juures olnud ja minu mõte on temaga, et kink pole lihtsalt kink. Üks kingitus on ka lihtsalt kiri, et asjad pole elus kõige olulisemad, vaid armastus, mis meil on teineteise ja maailma vastu. Ja mõned mõtted veel, mis on vaid ainult talle teadmiseks," rääkis Pamela. 

Tema sõnul pole iseenesest küsimus kinkides, vaid selles, et kui teda ennast pole tütre lähedal, tunneks laps mingit ootust ja rõõmu igas päevas  ema lähedust, mida ainuüksi videokõnedest ei saa. "Kingitus või kiri on midagi sellist, kuhu ma panin oma energia sisse, asjad, mida oma käega puudutasin, ja on tore, et need puudutavad seeläbi otse ka teda. Kuid muidugi olen lähedastele ka sõnad peale lugenud, et nad tüdrukut kallistaksid ja hellitaksid armastusega. Tal suurepärane isa ja hetkel ma veel ei muretse, et laps end hoituna ei tunne."