Reklaam sulgub sekundi pärast

KUIDAS AVOKAADO kiiresti küpseks saada?

Alligaatorpirn ehk avokaado on üks tõeliselt maitsev ja tervislik vili, ent kõik, kes seda vilja armastavad, teavad ka seda, kui raske on poest leida ideaalse küpsusastmega avokaadot. Enamasti on avokaado poelettidel pigem pooltoores ning sel moel neid süüa ei tasu.

Alligaatorpirn ehk avokaado on üks tõeliselt maitsev ja tervislik vili, ent kõik, kes seda vilja armastavad, teavad ka seda, kui raske on poest leida ideaalse küpsusastmega avokaadot. Enamasti on avokaado poelettidel pigem pooltoores ning sel moel neid süüa ei tasu.

Seega tood sa poest koju pooltoored viljad ning ootad, kuni nad kodus valmis küpsevad. Seda protsessi on aga võimalik ise kiirendada.

Selleks, et poolküps avokaado muutuks küpseks vähem kui 24 tunniga, läheb sul vaja üht pruuni paberkotti ja üht puuvilja, näiteks õuna või pirni. Pista avokaado ja puuvili paberkotti ja voldi kott kinni nii, et õhk sisse ei pääseks. Kui 12 tundi on möödas, võid juba kontrollida, kas avokaado on söömiseks küps.

Põhjus, miks antud meetod toimib, on lihtne - nimelt eraldavad puuviljad etüleeni (etüleen on gaas, mis kiirendab vilja valmimist) ja see aitabki toorel puuviljal kiiremini valmida. Isegi banaanikoortest piisab, et poolküps avokaado söögivalmis muuta.

Allikas: purewow.com