Reklaam sulgub sekundi pärast

KUIDAS RAHVAMEDITSIINI abil kõrvavalu leevendada?

Sügis ja talv on need kaks aastaaega, mil külmetushaigused kõige rohkem kimbutavad ning üheks levinuimaks on haiguseks on muidugi nohu ja sellega kaasneb tihtipeale ka valu kõrvades. Facebooki grupis "Rahvameditsiin ja teadmised" jagatakse soovitusi, kuidas kõrvavalu leevendada nii täiskasvanu kui ka lapse puhul.

Esmaseks soovituseks on sinise lambiga soojendamine. "Et kõrvavalu põhjuseks on nohu, siis võiks sinise lambiga soojendada nii kõrva- kui ka põsepiirkonda."

Lisaks soovitatakse soojendatud boorpiiritust. "Paar tilka sooja, kuid mitte kuuma boorpiiritust tilgutada kõrva. Täiskasvanu puhul nii umbes 5 tilka, lapse puhul umbes 2-3 tilka. Seejärel vatipadi peale, et piiritus välja ei voolaks ja kõrva tuleks hoida siis nii, et vedelik seal püsib. Pikali külili asendis ja mõlemad kõrvad tuleks kordamööda teha. Umbes 15 minutit võiks olla ühes kõrvas boorpiiritus ja siis teise kõrva ning oled taas külili 15 minutit."

Ka viinakompress võib abiks olla. "Teha viinakompressi ümber kõrva. Kompressi vatile lõigatakse auk sisse nii, et kõrvalest mahub välja, viinakompress ikka soojalt kõrva peale ning seejärel mingi pearätiga kinni, et sooja paremini hoiaks."