Reklaam sulgub sekundi pärast

KUTSELISED REISIJAD Juhani ja Katri avaldasid, kuidas reisimise eest raha teenida

Eesti paar Katri Palm ja Juhani Särglep reisivad mööda maailma eksootilisemaid paiku, peatudes tasuta parimates hotellides ja jagades oma seiklusi internetis. See on nende elustiil ja töö. Noored rääkisid "Seitsmestele Uudistele" antud intervjuus, kuidas jõudsid nad sellise elustiilini.

"Ela oma unistust" on lause, mida kuuleme palju, kuid mida päriselt julgevad jälgida vaid vähesed. Noored eestlased Katri Palm ja Juhani Särglep on aga viimased kaks aastat päriselt oma unistust elanud. "Eelmise aasta jooksul olime me 60 päeva Eestis," sõnas Juhani intervjuus. 

Kõik sai alguse kaks ja pool aastat tagasi, kui riietepoes müüjana töötanud Katri ja filmihuviline Juhani kogusid raha oma esimese reisi jaoks Dominikaani vabariiki ning tegid seal senitundmatule muusikule vabatahtlikult video. Video kogus kahe kuuga 8 miljonit vaatamist ning tänaseks on sellel 80 miljonit vaatamist. Inimesed hakkasid noorte tegemiste vastu huvi tundma ning uusi pakkumisi vooris aina juurde. 

"Sellest hetkest saime aru, et selline elustiil võibki olla võimalik. Võidki igapäevaselt täiskohaga sellist elustiili elada ning ära elada," rääkis Juhani. "Siis tekkis idee, et teeme Instagrami natukene tõsisemalt ja ei pane sinna igasuguseid suvalisi pilte ning planeerime natuke," lisas Katri.

Tänaseks on neil kahepeale kokku üle saja tuhande jälgija üle kogu maailma. Noored ei pea enam tavapärast ametit, vaid nimetavad ennast sisuloojateks. Sisuloojad hakkasid sotsiaalmeedia jõudsa tulekuga aina enam populaarsust koguma ja nad loovad ettevõtetele hotellidest bikiinibrändideni välja ahvatlevat materjali, mille vaataja tahab nähtud tooteid tarbida. 

Parimatel kuudel teenivad noored kahepeale kokku ligi 10 000 eurot, aga Juhani on ise öelnud, et vabakutselise elu on väga ootamatu - ühel päeval on tööd ja teisel mitte. "Sa ei saa loota, et hakkad kohe alguses selle asjaga suuri summasid teenima. Sa pead väga palju tasuta tööd sisse panema ja selle jaoks väga palju head tööd tegema," sõnas Juhani. 

Vaata täispikka videot siit: