Reklaam sulgub sekundi pärast

LIHTSAD NIPID, kuidas ennetada kõhukinnisust

Me kõik oleme kuulnud ütlust, et sa oled see, mida sööd. Tegelikult on ka väga oluline, et suur osa sellest söödavast su kehast õigel ajal lahkuks. Tänapäeva elustiili juures on kõhukinnisus paraku üks sagedasemaid probleeme. Mida siis kõhukinnisuse puhul teha ning kuidas seda ennetada annaks? Facebooki rahvameditsiini ja teadmiste grupis jagavad kasutajad lihtsaid, kuid töötavaid nippe.

"Ütlen seda omast kogemusest. Ei uskunud ka mina, et selline asi võiks mind aidata, kuid see kuivatatud ploom tõmbas asja ikka nii käima, et paremat tulemust ei osanud ma tahtagi," kirjutas üks kasutaja. 

"Võimle! Harjutus nimega ADHO MUKHA SVANASANA (alla vaatav koer) paneb sisikonna elama," soovitab teine. 

"Joogaõpetaja soovitas: muretseda päris Himaalaja soola, suurte kristallidega. Üks kristall panna nabaauku ööseks, plaaster peale ja hommikul on ära sulanud ning vetsu ka väga kiire. Sobib ka kõhukinnisusega lastele," õpetab kolmas. 

Ka neljandal kasutajal on varuks oma nipp: "Mind isiklikult vaevas kunagi sama probleem ja päris pikka aega. Mulle soovitati süüa järgmiselt: hommikusöögiks üks täisteraleib, neljaviljapuder, toorsalat, paar õuna. Lõunasöögiks aedviljasupp, prae juurde toorsalat ja kartul, liha mingil kujul (kas kotlet, šnitsel, viiner, sardell vms). Õhtusöögiks jälle paar täisteravõileiba. Süüa kiudaineterikast toitu - kiudaineid on palju näiteks juur- ja puuviljades (kaalikas, peet, porgand, ploom, aprikoos), teraviljatoodetes (teraleib, kaerahelbepuder, kliid), köögiviljades (kapsas, oad, herned), marjades ja mitmesugustes seemnetes (päevalilleseemned, kõrvitsaseemned). Tarbida tuleb rohkem vedelikku - selleks sobivad eriti hapupiim, keefir, probiootilised piimatooted, erinevad mahlad (eriti kasulik ploomimahl), peamine muidugi vesi. Füüsilistest tegevustest soovitati aktiivset liikumist (sörkjooks, pikad jalutuskäigud), millega soolestik muutub n-ö erksamaks. VÄLTIDA TULEB banaani ja mustikaid, sest nendel on hoopis vastupidine toime! Vältima peaks ka nn rämpstoitu (hamburger, friikartulid, hot-dog’id (kabanossid) jms), kondiitritooteid, mannat-riisi ja šokolaadi, KUNA NEED PIGEM SOODUSTAVAD KÕHUKINNISUST. Mulle aitas, kui järgisin soovitatut ja sain oma vaevavast ebameeldivast probleemist üsna kiiresti lahti, ilma et oleksin pidanud arsti poole pöörduma ja, mis peamine, sööma mingeid kõhulahtisteid."

"Hakka jooma hommikuti sooda-sidrunivett ja saad korda oma seedimise. Klaasile veele lisa teelusikatäis soodat + poole sidruni mahl. Joo kohe, kui ärkad, ja 20 minutit enne sööki. Soovitan looduslikku soodat, mida müüakse looduspoodides. Joo seda ka siis, kui sul kõik korras juba," annab veel üks kasutaja hea nõu. 

"Üks kiiresti toimiv kodune retsept: lisa klaasi sisse (200 g klaas) 1/3 keefirit, 1/3 toiduõli ja 3 spl suhkrut. Sega ja joo hommikul enne sööki ja õhtul enne magamaminekut. Töötab efektiivselt," soovitab rahvameditsiini grupi kasutaja.