Reklaam sulgub sekundi pärast

LIINA ARIADNE PEDANIK: “Sotsiaalmeedia on metsik lääs – siin on kõik lubatud!”

Liina Ariadne Pedanik sai laiemale publikule tuntuks Eesti Laul 2017 lauluvõistluse kaudu. Suurte lavalaudade asemel särab nooruke naisterahvas üha rohkem aga sotsiaalmeedias. Liina Instagrami kontot jälgib igapäevaselt 43 000 inimest ning jälgijate arv suureneb iga päevaga. Buduaar küsis Liinalt, mida ta oma esimese Instagramis avaldatud foto kohta mäletab ning millised on tema 3 nõuannet eduka sotsiaalmeediaplatvormi loomiseks. 

Mida mäletad oma päris esimese Instagrami postituse kohta?

Minu esimene Instagrami postitus oli minu esimesest koerast, Sophiest ning tema õest ja vennast. Mäletan kui palju mulle Instagrami enda filtrid see hetk huvi pakkusid ning kuidas kõik neid kasutasid.

Kas jälgid sotsiaalmeedias oma laike ja seda kes sind jälgib ning kes mitte?

Suhestumist Instagramis jälgin ma ainult sel juhul kui tegemist on mõne brändiga koostöös valminud postitusega. Muudel hetkedel ma sellele nii suurt tähelepanu ei pööra, postitan alati neid pilte, mis mulle endale meeldivad. Kommentaarid loen ma alati läbi ning tihtipeale kirjutan pikemalt ka paljudega DM-is. Sotsiaalmeedia on andnud mulle imelise võimaluse kahepoolseks suhtluseks enda jälgijatega.

Kelleks sa end ise peate: mõjutajaks või blogijaks?

Nimetan ennast sotsiaalmeedia sisuloojaks ja muusikuks. Olen mitmel platvormil aktiivne ning see võtab vast kõige paremini kõik mu tegemised kokku.

Mis oleksid sinu 3 nõuannet, kuidas luua edukas sotsiaalmeediaplatvorm?

Kõige aluseks on kirg, sest iga asja nullist ülesehitamiseks on vaja järjepidevust ja palju tööd. Siinkohal tulebki appi suur armastus selle vastu, mida sa teed. Sotsiaalmeedia on metsik lääs, siin on kõik lubatud ja sina ise saad kujundada selle selliseks nagu sa soovid. Kui hakata kehastama kedagi teist, ei kanna see väga pikalt vilja.

Sotsiaalmeedias kipuvad asjad tihtipeale liiga täiuslikud olema. Mis sa arvate, kas see on nooremale jälgijaskonnale kuidagi ohtlik?

Kindlasti on kujunenud sotsiaalmeedias kindlad iluideaalid, mis ei lõhu mitte ainult noori, aga ka teisi sotsiaalmeedia sisuloojaid, sest viimasel ajal on paljud tähelepanu pööranud vaimsele tervisele ning sotsiaalmeedia mõju sellele. Üleüldiselt tuleb sotsiaalmeediasse suhtuda kriitilise pilguga ja ka ise mõista, kust läheb piir päris elu ja illusiooni vahelt.