Reklaam sulgub sekundi pärast

LUMMAV INTERJÖÖR JA IMELISED MAITSED – uuenenud restoran Kadriorg

Varasemalt olen ma restoranist Kadriorg vaid vilksamisi mööda sõitnud, kuid alati mõelnud, et peaks seda salapärast kohta millalgi ikka külastama. Kui meid aga kolleegidega sinna lõunale palutakse, saaks just nagu tõeks soov, mille täitumist sa oled ammu oodanud, aga mille õige ajastus ei ole veel saabunud. Aga kui sa midagi väga soovid, tuleb see lõpuks ise sinuni – niisiis on täna minu kord rõõmustada! 

Päikesekullas helklevad punase-oranžikirjud vahtralehed Kadriorus juhatavad mulle teed ja ühtäkki olengi justkui oma unistuste lõunale sattunud. Lummavalt kaunis interjöör, säravalt naeratavad teenindajad, rikkalikult omanäolisi detaile, mis muudavad selle koha just täpselt nii ilusaks, kui see on. Uute omanike jõupingutusel kevadel taasavatud restoran on läbinud värskendava uuenduskuuri ning pakub nüüd einestamisvõimalust koguni kahel korrusel. 

Hispaania atmosfäär Kadrioru lummuses

Kohtun restorani juhataja ja peakoka Mihkel Võsotskiga, kes, muide, jõuab pidada mõlemat ametit korraga, ning läheme esmalt tutvuma restorani kolmanda korrusega. Restorani ülemine korrus on avatud vaid õhtusöögi ajaks teisipäevast laupäevani kella kuuest kümneni või erilisemateks sündmusteks nagu pulmad või sünnipäevapeod. Selle tarbeks on koostatud ka veidi luksuslikum fine dining menüü, mida personal ise hellitavalt „ülemiseks menüüks” kutsub. Tuleb tunnistada, et lausa ahmin endasse selle koha atmosfääri ning juba kujutan vaimusilmas ette, kui hubane ja mõnus see ruum õhtuti kaminatule ja küünlavalguse kumas on, vein klaasis sillerdamas…  

Suundume tagasi lõunalauda, kus avan menüü, mille kujundus on taas eriti originaalne ning kutsub esmalt mekkima supersmuutisid ja värskeid mahlu. Mulle seltsiks tulnud kolleegidega valimegi sealt mõnusa smuuti, mis sisaldab macha’t, banaani, ananassi, kookosõli, kookosvett ning jääd, ja ingverist särtsuva mahla, millele lisavad turgutava toime õun, apelsin, sidrun ja kurkum. Samuti proovime ära Austria päritoluga maheveini, mida varasemalt veinidega seotud olnud kolleeg vägagi kiidab. 

Üheksa kuuga tippkokaks

Roogade valimise juurde pajatab Mihkel meile põneva loo oma karjäärist, mil ta esmalt Küprosele suundus ning seejärel Londonisse ühte maailma tunnustatuimasse kooli õppima läks. Le Cordon Bleu akadeemia lõpetanud kõigest 30-aastane peakokk on omandanud Grand Diplôme kvalifikatsiooni, mis tähendab, et tal on maailmatasemel oskused nii soolaste kui magusate toitude valmistamiseks. Ja selle kõik saavutas noormees vaid üheksa kuuga! 

Niisiis valime oma toreda seltskonnaga kolm pearooga – bulguririsoto rohelise hernega, lõhesteigi ananassi-mango-avokaadosalsa ja sidrunikastmega ning grillitud kuldmerikogre juurviljaspagettide ja tsitrusekastmega. Olen lausa sunnitud mainima, et viimase puhul toodi lauda terve kala, mistõttu pean siinkohal ära märkima hinna ja kvantiteedi suhte, mis on omavahel igati tasakaalus. Mõlemad kalaroad maitsesid väga hõrgud ja olgugi et kogre puhul oli tegemist terve kalaga, polnud see nii suur, et ei oleks jaksanud ära süüa. 

Hispaaniapärane menüü kodumaisest mahetoorainest

Eraldi rõhutab Mihkel, et väga suurt rõhku pannakse restoranis just mahetoorainele ning menüüst näen, et ega nad ka taimetoitlastele ja veganitele mõtlemata pole jätnud. Oma olemuselt on kogu menüü aga hispaaniapärane ja seetõttu domineerivad just Vahemeremaade nüansid. Olulist rõhku on pandud ka hooajalisusele, arvestades just Eesti kliimat ja seda, mis meil siin erinevatel aastaaegadel saadaval on. 

Kuigi kõht on pearoast juba üsna täis, ei suuda me magustoidule siiski ei öelda ja nii tuuaksegi lauda rikkalik magustoiduvalik: kõrvitsa-toorjuustukook, matcha-kookosekook, erinevad hõrgud jäätised, mille hulgas nii tatra-, kondenspiima- kui kaneelijäätis, ja Mihkli loodud täiesti uus dessert, mida kuskil mujal Eestis veel ei pakuta – avokaado crème brûlée. Viimane neist näeb välja eriliselt värvikas ning on kindlasti suureks rõõmuks kõikidele avokaadosõpradele. Isiklikult naudin kõige enam kaneelijäätist, mis mulle lihtsalt nii väga meeldis, ja maitseelamusega üllatanud tatrajäätist. 

Detailideni viimistletud interjöör

Tulles tagasi restorani omapärase interjööri juurde, siis selle kohta ütleb Mihkel, et isegi mööbel on siin käsitööna valmistatud. Vahepeal lõunale tulnud Norra prouad tunduvad ümberringi just täpselt sama rahul olevat kui meie, nii et Eestisse rahvusvahelise muusikapäeva raames esinema tulnud naised koguni laulma hakkavad. Vaata ka allolevat videot!

Kui seda lugu kirjutama hakkasin, piinas mind tegelikult üks küsimus – kuidas küll kogu see imeline atmosfäär, detailideni läbi mõeldud interjöör ja need meeli paitavad maitsed kirja panna. Ja teate, ega sellele vist ausamat vastust polegi, kui et tuleb ise kogema ja nautima minna – restorani Kadriorg.

FB Restoran Kadriorg

Annaliisa Köss