Reklaam sulgub sekundi pärast

MAAG GEIT EERO õpetus: kuidas saada elult seda, mida sa tahad

Maag Geit Eero, kes on ka saate "Selgeltnägijate tuleproov" üks finaliste, tõdeb, et elus on võimalik saavutada kõike seda, mida sa tahad. Pelgalt sõrmenipsuga see aga ei juhtu. Geit võrdleb elu jõega, mis voolab läbi kosmose, suunates ja kandes kõike, mis temas ujub. "Visuaalselt võiks seda kirjeldada kui madu, kes sööb oma saba," kirjeldab maag.

Kuidas saab inimene oma elu muuta nii, et ta saaks seda, mida ta tahab? Mida ta tegema peaks? "Elu ei huvita sinu soovid ja unistused. Samamoodi nagu jõgi ei hooli kaladest, kes temas ujuvad. Jõgi on aus, ta pakub keskkonda, kus on võimalik ennast teostada. 

Kui sa pole oma elus teinud samme selleks, et saada seda, mida sa tahad, siis sul seda ka pole.

Elu on peegel – ta näitab sinu puudusi ja õnnestumisi. Peegel näitab seda, mis on tehtud ja ka seda, mis on tegemata jäänud. Kui sa pole õppinud ujuma, siis sa upud. Kui sa pole õppinud ennast hoidma, siis sa laguned. Kui sa pole õppinud selgeks suhet kui oskust, siis valitseb peres kaos ja võid jääda üksi. Kui sa pole õppinud raha olemust, siis voolab ta sul käest ja oled vaene. Sinu väärtuse määravad ära sinu mineviku teod, õpitud ja õppimata jäänud oskused ning teadmised," tõdeb Geit.

Geit kirjeldab elu oma olemuselt kui jõudu, mis läbib kõiksust. "Ta on nagu jõgi, mis voolab läbi kosmose, suunates ja kandes kõike, mis temas ujub. Temas puudub aeg ja ta ei saa kunagi otsa. Visuaalselt võiks seda kirjeldada kui madu, kes sööb oma saba. Ta võib muuta suunda ja vormi, ta võib olla kiire ja teinekord ka aeglane. Kuid mitte kunagi ei ole ta paigal, vaid alati voolab. Ma usun, et me kõik oleme seisnud paljajalu jões ja lasknud veel jalgevahelt läbi voolata. Ja samuti oleme me elus seisnud paigal ja vaadanud elu meist möödumas. Oleme hoidnud end kahe jalaga kramplikult paigal ning puigelnud voolule vastu. Kas on see olnud mõni kurb sündmus, trauma või tüdimus sellest, kuhu tänu enda tehtud valikutele sattunud oleme, igal juhul paigal sa seisad ja mõlgutad mõtteid, kas tõesti ma ei saagi kunagi seda, mida tahan,” nendib Geit.

Enamus meist on vahel tundnud, et elu on ebaõiglane, et naabril läheb palju paremini kui meil ja tema jaoks tundub elus kõik kuidagi lihtsam olevat. Tema muru oleks justkui rohelisem. Aga me ei tea, mis on selle nimel ära tehtud. "Võib-olla on ta roppu moodi vaeva näinud ja ohverdusi toodunud. Me unustame pahatihti ära, et mitte miski siin elus ei tule niisama. Kõigel on põhjus, kõigel on minevik. Kõik tuli kuskilt ja läheb kuskile. Kui vaadata teist inimest, oleks mõistlik vaadelda ka tema teekonda. Proovida näha, mõista ja võimalusel ka õppida. Jõgi on meil kõigil ühine. Oskused ja teadmised on need, mis eristavad meid teineteisest," nendib maag.

Kuidas nüüd nende teadmiste valguses täita oma soove ja millest alustada? "Kõigepealt vaata seljataha  sinu senine elu on toonud sind siia. Võib-olla otsid sa sellest tekstist teadmist, võib-olla soovid meelelahutust. Kuid minevik on see, mis on andnud sulle võimalused ja aja seda lugeda. Samuti näitab minevik seda, miks osad soovid on jäänud täitumata. Sinus puudub see miski, mis viiks sind soovituni. Olgu selleks puuduseks teadmised, võimalused või oskused. Kui elu oleks matemaatiline tehe, siis sinu soovi täitumine on see, mis järgneb võrdusmärgile. Mis peab sellele eelnema, mille tagajärg oleks soovi täitumine?"

Geit jagab selle teekonna neljaks sammuks ehk siis kui sa oled need läbinud, peaksid saama elult seda, mida sa tahad. 

1. Esimene samm toimub sinu peas.

Enesele oma puuduse või puuduste tunnistamine. Vaata peeglisse  tema pärast on sinu soov jäänud pelgalt unelmaks. Küsi jõe peegelduselt, mis võiksid küll olla need põhjused, miks sinu soov ei ole täitunud? Küsi, kas ta üldse on teinud selleks midagi, et see soov täide läheks? 

Nüüd, kui sa oled iseendaga tõtt vaadanud, hakka mõtlema, mida sa tegelikult saada tahad. Kohe tõsiselt mõtle, miks sa seda üldse tahad. Miks sul seda vaja on, mida sa saada tahad? Küsitle ennast, proovi ennast kõigutada ja murda, vaata, kui tugev on sinu soov. Karasta oma soovi nagu rauda, kuumuta ja siis külmuta, ning vaata, kas jääd endale kindlaks. 

2. Teine samm on vaatada üle oma tööriistakast.

Me kõigi elus on soove, mis on täitunud, unistusi, mis on saanud teoks. Olgu ta kui väike tahes, sa oled selle saamiseks teinud liigutusi. Need liigutused on sinu tööriistad.
Mõtle oma oskustele ja teadmistele, mis on aidanud mineviku soovidel täituda, vaata, kas sa saaksid neid oma soovi jahtimisel rakendada. Mõtiskle, äkki sa tunned ja tead inimesi, kes saaksid sind aidata sinu teekonnal, sest väga harva jõuame me oma soovideni üksi. Nüüd, kui me teame, kes on süüdlane ja teame, mis vahendid meid minevikus on aidanud, liigume järgmise sammu juurde.

3. Kolmas samm on ettevalmistus ehk hetkeolukorra hindamine, vastavalt sellele teadmiste ja oskuste omandamine.

Vaata enda ümber: milline on see maailm, milles elad? Millised saavad olema soosivad ja takistavad tegurid? Millised inimesed hakkavad sinu vastu töötama ja kes võib sind toetada? Keskkond määrab ära selle, milliseid teadmisi ja oskusi tuleb juurde õppida. Maailm muutub kogu aeg, koos sellega ka vahendid ja võimalused. Suur osa ettevalmistumisest on õppimine  nagu öeldakse, kõigepealt teooria, siis praktika. Loe, uuri ja küsi inimestelt, kes on saanud kas sama või sarnase soovi enda elus täidetud. 

Nüüd sa tead, kus sa oled ja kes sa oled, ning sa tead, miks sul on vaja see soov täita. Sa arvad end ka omavat teadmisi ja tööriistu, et seda saada.

4. Neljas samm on päriselt astuda elulava laudadele. 

Nüüd sa hakkad tegutsema, kasutades oma teadmisi ja oskusi, tutvusi ja tundmusi. Kohe, kui sa teed esimese sammu, oled elujõe voolus tagasi. Uue elu esimesed sammud. Kuid ära arva, et tagasilööke pole. Sa alustasid uute ja vanade teadmiste kooslusega uut teekonda. Alustuseks häirib see inimesi, kellel on tekkinud sinuga seonduvalt harjumused ja eelarvamused. Ja otse loomulikult omandame me ka neid teadmisi, milledest pole mitte mingit kasu. Tagasilöögid on selleks, et sorteerida välja pahn ja jätta alles toimivad tarkused. See on looduslik valik, mis toimub sinu peas, sinu mõtetes. Siht on see, mis hoiab kursil. Isegi kui vahepeal on toimunud kannapööre, on ainult sinul võim ennast tagasi õigele rajale suunata.

Kui sa tunned, et oled sattunud tupikusse, liigu tagasi esimese sammu juurde ja proovi uuesti. Iga ringiga sa kasvad, iga ringiga oled sa muutunud paremaks, ilusamaks, tublimaks. Jätka.

Geit mainib lõpetuseks, et meie soovid muutuvad. "Enda elust tean, et olles hakanud soovi nimel tööd tegema, ta muutub. See on täiesti normaalne osa teekonnast soovi poole on soovi tundma õppimine. Ja nagu inimestega, arvame me alguses üht, tundma õppides aga hoopis teist.

Me kasvame ainult siis, kui tegutseme igapäevaselt eesmärgiga täita oma soove.

Tahad muutust  ole muutus."