Reklaam sulgub sekundi pärast

MADLI VILSAR rääkis avameelselt oma võitlusest lisakilode ja stressiga

Eksmiss ja ilmaneiu Madli Vilsar kuulub nende naiste hulka, kelle kehakaal kipub üsnagi suurel määral kõikuma ning ta tõdeb, et suurt rolli mängib emotsionaalne seisund - kui elus on kõik hästi, püsib kaal ideaalis, ent stress toob ka lisakilod.

Eksmiss ja ilmaneiu Madli Vilsar kuulub nende naiste hulka, kelle kehakaal kipub üsnagi suurel määral kõikuma ning ta tõdeb, et suurt rolli mängib selles emotsionaalne seisund - kui elus on kõik hästi, püsib kaal ideaalis, ent stress toob ka lisakilod.

Praegusel eluperioodil maadleb Madli mõningaste lisakilodega, kuid kindel plaan on juba paigas - jaanuari lõpus hakkas Madli uuesti trennis käima ja rohkem toitumist jälgima.

Madli ei püüdle kindla kaalunumbri poole, küll aga soovib ta mõnest lisakilost vabaneda ning tervisliku elustiili enda jaoks harjumuseks muuta. "Minu kaal on pidevalt kõikunud - mul on lihtsalt selline kehatüüp. Olen sisemiselt väga emotsionaalne inimene ja olenevalt eluperioodist on seda ka kaalust näha olnud. Ma pean õppima oma keha rohkem kuulama ja vastavalt sellele ka käituma ja toituma. Paraku juhtus minuga eelmise aasta teises pooles õnnetus, mis piiras oluliselt liikumist ja teatud määral on kaalutõus seotud ka sellega. Siiski ma tunnen, et kaalunumber on illusioon - mina tunnen ennast õnnelikuna pigem siis, kui ma olen terve ja mul on palju energiat. Meeleheitlik kaalunumbri jälgimine ei ole kellelegi kasulik," nendib Madli.

Stress ja piiratud liikumine tõid Madlile lisakilod, kuid nüüd annab ta neile tuld - ta lasi endale spetsiaalse treeningkava koostada ning treenib praegu vähemalt kolmel korral nädalas. "Ma olen märganud, et meil räägitakse kõige rohkem trennist ja toitumisest, aga tegelikult on väga palju hoopis mõtlemises kinni. Stress, väsimus ja ületöötamine mõjuvad inimestele erinevalt - kellel kaal langeb, kellel tõuseb. Ei saa öelda, et mul stressist viimasel ajal just puudust oleks olnud, seega annab see tunda ka tervisele. Aga alates jaanuari lõpust olen eratreeneri poolt koostatud kava alusel vähemalt kolmel korral nädalas trenni teinud ja energiat on juba rohkem."

Tööle minnes võtab Madli seljakotiga kaasa ka trenniasjad ning see omakorda lisab motivatsiooni, et pärast tööpäeva trenni minna, kuid olulisel kohal on kindlasti ka toitumine. "Eks ma olen nüüd üritanud oma toitumist ka uuesti paika saada ja tervislikumaks hakata. Ilmselt kõik naised teavad, kuidas vale toitumine kehakaalule mõjuda võib. Ma ausalt imetlen neid inimesi, kes suudavad absoluutselt igas olukorras tervislikuks jääda. Tegelikult on ju uuesti alustamine üsnagi keeruline - teha kindlaid valikuid, vältida ebatervislikke snäkke ja öelda ei magusale. Oluline on muidugi ka toidukoguste jälgimine ja tegelikult olen ma viimase kuuga 4 kg alla võtnud, aga ilmselt pole see näitaja. Kui nägu on magamata ja paistes, siis tunnen ennast ikka nagu õhupall."

Madli toob välja ka oma praeguse päevase menüü. "Hommikut alustan omletiga ning lõunaks söön enamasti seda, mida pakutakse - päevapraad, vrapp, salat. Plaanin tegelikult hakata oma toitusid ette valmistama, et valgukogused ja head süsivesikud oleksid tasakaalus. Olen mõelnud proovida ka neid tellitavaid programme, kus kõik õige kalorikogusega valmis tehtud tuuakse koju kätte, aga seni tunduvad need veel veidi kättesaamatud, seega meisterdan ise. Pärast lõunat on vahepalaks energiajook ja vajadusel ka valgubatoon ning siis suundun trenni. Õhtul on hetke lemmikuks kalkunikaste kookoskoorega ja riisi või oapastaga ja magusaks ampsuks mingi puuvili. Kindlasti see kõik varieerub ja päevane vajalik kalorikogus tuleb kokku."

Madli tõdeb, et kõige tähtsam on siiski emotsionaalne seisund. "Kui sõidad emotsionaalselt Ameerika mägedel, siis tihti nullib see kõik ära. Kes mõistab, millest ma räägin, see saab ka aru, et alustada tuleks põhjuste leidmisest, miks olukord kaaluga on selliseks kujunenud, nagu ta on, ja vastavalt oma kehatüübile ja olukorrale ka käituda. Treening tuleks korrigeerida vastavalt enda füüsilistele võimalustele, mitte sellele, mida teised teevad. Kindlasti soovitan nõu pidada spetsialistiga, mitte katsetada imedieete ja mõelda, miks kaal ei lange. Ärge palun piitsutage ennast, vaid saage oma kehaga jälle sõbraks. Seda üritan praegu mina, eks paistab, kuidas ma sellega hakkama saan."