Reklaam sulgub sekundi pärast

MARGE TAVA: TRANSURFING: KUIDAS PÜÜDA edu lainet ja hoida tasakaalu

Kui lugesid eelmises Buduaaris ilmunud lugu transurfing'ust, siis tead sa juba, et me elame variantide ruumis, kus igal inimesel on oma reaalsus ning seetõttu võib igaühel õigus olla. Sinu saatus on sinu kätes ja sul on võimalik valida erinevaid saatuse versioone, aga mitte muuta oma saatusejoont. 

Lisaks rääkisime sellest, kuidas pendlid meie igapäevaelu mõjutavad ning kuidas pendlitest kasu lõigata, mitte neil ennast töödelda ja ära kasutada lasta. Üks tunnuseid, et oled hakanud pendleid oma kontrolli alla saama, on see, et sinu seniste sõprade huvi sinu vastu väheneb. Nende sõprade huvi, kes sõltuvad pendlitest. Samuti märkad, et sa enam ei ärritu väikeste asjade peale ning kui tunned, et pahameel on tekkimas, siis tuletad endale meelde, et see on kõigest pendel, mis sind kaasa kisub ja sa valid mitte lasta endaga manipuleerida. 

Edu laine

Kindlasti oled kuulnud väljendit “edu laine”. Selline asi on reaalselt olemas. Edu laine on sündmuste soodne areng sinu suunas, mis tekitab edukate sündmuste jada. Edu lained viivad inimest õnnelike elujoonte juurde, aga need on üldjuhul ajutised. Edu ja ebaedu käivad tihti käsikäes, sest edu lainet ei huvita inimene ega tema energia. Kui sa teda kinni ei suuda püüda, siis ta läheb mööda ja ei naase enam. Tegelikult ei ole edu lainet raske püüda - küsimus on taas kord valikus, kas võtta edu laine enda ellu või valida destruktiivne pendel, mis selle eemale peletab. 

Kuidas tunda ära edu lainet? Tihti annab ta endast teada heade uudistena. Ta toob sulle teavet teistelt eluliinidelt, kuhu sul on võimalik ümber kolida. Kinni tuleb haarata esimesest kordaminekust ning lasta sel end edulainel hoida. Just nagu surfar, pead seda tegema vabalt ja punnitamata, pilguga  tulevikku, aga märgates ka kaunist ja head sinu lähedal.  

Meil kõikidel on paralleelselt mitmeid ja võib olla isegi mitukümmend elujoont. Oma elujoont muuta ei saa, küll aga saab üle kolida teisele elujoonele. Tihti on elus nii palju muret ja probleeme ning head uudised ununevad kiiresti ja halvad aeglaselt. Raske on säilitada positiivsust ja näha kõiges head, aga absoluutselt igas asjad on kas või raasuke rõõmu peidus. See tuleb üles leida ja seda tuleb näha, sest muidu on praktiliselt võimatu edu lainet tabada. Kui oled heades suhetes iseenda ja maailmaga, siis tekitad enda ümber harmoonilise võnkumise ala, kus kõik läheb edukalt ning kui jõuad elu laine lähedusse, siis ei vii destruktiivne pendel sind sellest eemale. Oluline on kogu aeg meeles pidada, et ärritudes või pahameelt ja negatiivsust tundes on selle taga pendel, mis üritab sind endaga kaasa tõmmata edu lainest eemale. 

Raha ja armastus

Enamiku inimeste jaoks on kaks olulist teemat raha ja armastus. Me kõik tahame teenida hästi, et nautida oma elu, ning olla armastatud ja armastada vastu. 

Kas oled tähele pannud, et just need inimesed jäävad jätkuvalt vähe teenima, kes vaesuse üle pidevalt kaeblevad. Selline kiirgus hoiab neid kinni vaesuseliinil. Kui sa aga suhtud nii, et vaesus on sinu jaoks ajutine asi, millele pole põhjust energiat anda, on see peagi su elust kadunud. Peaaegu võimatu on leida edukat inimest, kes väidaks, et raha oli ta oluline eesmärk, kui ta veel edukas ja rikas ei olnud. Rahasse tuleb suhtuda pingevabalt nagu mängur, kes võib iga hetk rikkaks saada, aga ka täiesti tühjade taskutega päeva lõpetada. See loob olukorra, kus sa enam ei sõltu rahapendlist. Oluline on teadvustada endale oma plaanide ja tegevuste eesmärki, aga mitte ületähtsustada sellega kaasnevat oodatavat rahasummat. Kui raha tuleb sinu juurde, siis rõõmusta selle üle. Kui raha on vähe, siis selle puudumise üle muretseda ei tohi. Eriti ohtlik on aga tunda hirmu, et raha jääb aina vähemaks, sest hirm on kõige energiaküllasem emotsioon. Kui on vähe raha, siis alusta sellest, et lepi sellega, mis sul on, ja tunne rahulolu oma olukorrast. Alati võib ju veel hullem olla. Raha ligitõmbamise puhul kehtib veel üks reegel - raha peab liikuma. Raha missioon ongi olla raisatud ja kulutatud. Seal, kus raha liikumist ei toimu, sinna ei tule seda ka juurde. Need, kes sukasäärde koguvad, kipuvad lõpuks vaeseks jääma.

Ka armastusega on sarnased lood. Kui oled üksik ja otsid armastust, ei tohi sa püüda olla iga hinna eest armastatud. Armasta ja jaga positiivset ning armastus saab alati vastuarmastuse. Ära idealiseeri teist inimest, armasta nii, et ei tekiks omamissoovi ja vaimustust. Tihti jääb meile õnnele jalgu meie enda madal enesehinnang. Siin on oluline meeles pidada, et oma puudustega pole mõtet võidelda ja neid varjata, neid tuleb kompenseerida teiste väärtustega. Näiteks oskamatuse vabalt suhelda võib asendada oskusega hästi kuulata. 

Tasakaal

Looduses pürgib kõik tasakaalu poole ning tasakaaluseadus toimib ka meie elus. Tasakaalus püsimine on oluline, et püsida ja püüda edu lainet, aga tasakaalu on lihtne ka rikkuda. Kui süüdistad või kritiseerid kedagi ilma põhjuseta, siis tekitad enda ümber jääkpotentsiaali, mille peale reageerivad tasakaalustavad jõud ja annavad sulle vastu nina. Kui ütled, et keegi on halvem, siis ütleksid justkui, et sina ise oled parem. Kui mõistad kedagi hukka, võid ise peagi olla hukkamõistetu. Kui lubad, et ei vaata kunagi nooremaid või madalama haridusega mehi, siis arvatavasti armud peagi just sellisesse mehesse. Kritiseerimine on alati enda asetamine hea-halva redelil madalamale, kui asub see inimene, keda sa kritiseerid, sest sa kiirgad seda tehes negatiivset energiat ja saad seda kindlasti ka vastu. Oluline on vältida ka upsakust ja teiste hukkamõistmist. Inimeste kritiseerimine on väga ränk tasakaalu rikkumine, sest energeetilises mõttes ei ole olemas häid ja halbu inimesi. Kui inimene on kahjustanud sind, siis on normaalne, et kaitsed ennast. Kui inimene pole sulle halba teinud, siis pole sinu asi ka teda süüdistada. 

Bumerang

Sa ei ole tegelikult päris see, kelleks sa ennast pead. Tegelikult mängib sinu välimus, millesse sa arvatavasti kõige kriitilisemalt suhtud, päris vähe rolli sinu elus. Kõige tähtsamad on sinu mõtted ja tunded, mida sa välja kiirgad ja ka vastu võtad. Kõik, mis teed, tuleb tagasi! Kui mõtled head ja näed elus positiivset, siis saad seda ka vastu. Oluline ei ole mitte ainult vältida negatiivse vastuvõtmist, vaid tuleb ka ise lõpetada negatiivse väljasaatmine.  Seevastu on oluline iga vähegi toreda asja üle rõõmu tunda ning näha kogu aeg neid märke, mis viitavad, et kõik läheb paremuse poole. Tähtis on säilitada endas nn pidulikkuse tunne. Kui oled heas suhtes iseenda ja maailmaga, siis saadad välja ja saad vastu sellist energiat ning tekitad enda ümber harmoonilise võnkumise ala, kus kõik läheb edukalt.

Inimesed kujutavad üldjuhul hägusalt ette seda, mida nad tahavad, samal ajal kui seda, mida nad ei taha, teavad nad väga täpselt. Kui tahad midagi, siis mõtle sellele, aga see ei tohi olla intensiivne, vaid peab olema suunav mõtlemine. Väga tähtis on ka tänamine - näiteks kui reisid ja külastad mingit hotelli, mis on mõneks ööks sinu kodu, siis täna alati nii hotellituba kui inimesi, kes sinu olemise mugavaks ja turvaliseks tegid. Mõtle kõigele tänutundega ja leia igas päevas rõõmu pisiasjadest. Kui viskad ära mõne vana asja, siis täna seda, et see on sind teeninud. Need välja saadetud positiivsed võnked tulevad tagasi sinu juurde.  

Süütunne

Miks ikkagi valitseb maailmas olukord, kus pahad saavad oma tahtmise ja head jäävad rataste vahele? Sest tasakaalustavad jõud ei puutu inimest, keda ei piina südametunnistus. Pahad ei saa karistatud ning neid saadab isegi edu, samal ajal kui korralikud ja tublid inimesed saavad kaela igasuguseid hädasid. Põhjus on lihtne - looduses puudub õiglustunne. Seega pole mõtet end südametunnistusel närida lasta ja kui nii elada ei oska, siis tuleb elada oma elu nii, et ei tekiks süütunnet. Süütunne teeb su jõuetuks ja paneb alluma nendele inimestele, kel puudub süütunne. Kui kaotad oma alateadvusest süütunde, siis antud elujoone stsenaariumis puudub ka karistus. Oluline on loobuda süütundest ja eneseõigustustest ning seda on kõige lihtsam teha nii, kui lubad endal olla sina ise. 

 

Värskest Buduaar ajakirjast, mille leiad poeriiulitelt, saad lugeda juba sellest, kuidas vannituba asendab jõusaali ning kuidas pidurdada loomulikku vananemisprotsessi. 

 

 

Inspiratsiooni Vadim Zelandi transurfingust
kogus Marge Tava

Ilmunud ajakirjas Buduaar