Reklaam sulgub sekundi pärast

MARGIT MEIKAR: Mulle meeldib seksida!

Minu arusaamise järgi jagunevad naised oma põhiolemuselt kaheks – paljudel on oma seksuaalsusega hea side, nad tunnevad end sensuaalsetena ja erootika on nende elu oluline osa, aga teistel pole iseendaga sellist kontakti, sest nad pole seksuaalsust endas üles leidnudki. Ja isegi kui selliste naiste elus on seksi, siis ei paku see neile rõõmu.

Mina ise kuulun sinna esimesse gruppi, olles selle vabameelsema poole esindaja. Mulle meeldib seksida! Kohe, kui millalgi teismelisena seksima hakkasin, oli väga nauditav, esimesest korrast peale. Ma ise ütlen, et taevane taat tegi erilise kingituse – ta kinkis mulle orgasmid.

Selleks, et olla rahulolev naine voodis, ise nautida ja naudinguid ka jagada, on üks oluline eeldus – naine peab ennast armastama. Oma seksuaalsusega heas ühenduses oleval naisel on oma kehaga sõlmitud rahu, ta tunneb end oma kehas hästi. Ei loe see, kas talle meeldib oma hetke füüsiline vorm, sest ei pruugi, aga ta aktsepteerib ja imetleb ennast ikkagi. Kui aga naine ei armasta oma keha, siis on tal paraku ka keeruline seksi nautida ja veel vähem seda oma partnerile pakkuda.

Mina olen pool oma elust tahtnud olla kõhnem, aga meeldinud olen endale sellest hoolimata kogu aeg. Number kaalul või sportlik vorm pole mind iial end vähem seksikana tundma pannud. Vahel on mu volüümid lihtsalt rubenslikumad ja vahel vastupidi, kõigel on oma võlu.

Ma tean, et kui mees juba naist ihaldavalt vaatab, siis ta ihaldabki teda päriselt ning naise ebakindlus oma keha suhtes ei ole talle üldse tähtis. Seda enam, kui naine ise sellele ei viita, siis mees isegi ei aima seda. Muuseas see, milline naine füüsilises mõttes välja näeb, ei ütle ka mitte midagi selle kohta, kas ta on seksuaalselt õnnelik ja rahul. Kaalunumber, vanus, kehakuju jne ei tee kedagi voodis paremaks või halvemaks, kõik on ainult iga konkreetse naise enesekindluse ja enesearmastuse küsimus.

Võitlus naudingute eest

Teine suur eeldus, et olla seksuaalselt õnnelik, on vastutuse võtmine oma naudingute eest. Tark naine teab, et see, kuidas, kuna ja kui palju ta seksist mõnu tunneb, on suuresti tema enda teha. Keegi meist ei sünni siia ilma seksuaalselt vilununa, sageli me isegi ei adu, mis meid rohkem kõnetab või mida me ihaldame. Elus kõike ise kogeda pole kõige ennastsäästvam viis, sageli piisab ka avatud silmadega maailmas ringi liikumisest, et tunnetada, kus see oma seksuaalne huvi täpselt on. Võiks lugeda, suhelda, vaadata vahel pornot, ja seda kõike uudishimuliku, kuid hinnanguvaba pilguga. Üsna ruttu saab selgeks, mis meeldib ja mis üldse mitte ja siit saab iseenda erootilisel teekonnal ainult edasi minna.

Mida rohkem naine seksi naudib, seda rikkam on tema intiimelu ja õnnelikum kaaslane. Loomulikult on võimalik kohata ka egoistlikke enesekeskseid mehi, kes keskenduvad vaid oma rahuldusele, aga nendega suhtlemine on mittevajalik. Kõik normaalsed küpsed mehed tahavad elada usus, et nad on voodis head ja osavad ning suudavad oma partnerile seksuaalseid kõrghetki pakkuda. Ent sageli mehed lihtsalt ei tea, mida naine ootab. Isegi palju kogenud mehed ei tea kohe, mis kõnetab seksuaalselt just seda konkreetset naist.

Selleks, et saada voodis seda, mida sa päriselt ihaldad, tuleb seda öelda. Endast teada andmine, oma soovidest rääkimine ja samas ka partneri kuulamine on iga suhte, ka seksuaalsuhte alustala. Minu kogemus on, et mida vabamalt ja muretumalt seksist rääkida, seda rohkem inimesed su ümber avanevad ja sinuga kaasa räägivad.

Kui rääkida on raske, siis saab oma soove väljendada ka kehakeeles. Kui kaaslane tahab, saab ta ka aru, ja kui ei saa, siis loodetavasti küsib ise. Ilus ning mõistlik oleks samas uurida ka seda, mis partnerile meeldib, mis on tema erootilised unelmad ja ihad. Iga avatud ja pühendunud naine tahab oma kallimale samuti ülimat seksuaalset elamust pakkuda.

Seks ei ole kohustuslik

Kuid vahel sellest kõigest, nii iseenda ja oma keha armastamisest, oskusest oma naudingud juhtida kui ka kompleksivabast ellusuhtumisest ikkagi ei piisa. Igal naisel võib elus ette tulla aegu, kus side oma seksuaalsusega väheneb või koguni kaob. Ja ei tasu arvata, et mulle see tunne võõras on! Ka minul on olnud hetki, kus seks oli väheoluline – näiteks siis, kui lapsed olid väga väikesed, ja ka siis, kui olin suhtes mõne mehega, kellega head läbisaamist enam polnud. See eluperiood tuleb lihtsalt üle elada ja teha alati seda, mis tundub hetkel endale õige ning parim. On iga naise valida, millal, kuidas ja kellega ta seksib. Ja ka see, kas ta üldse tahab seksida, selles pole midagi kohustuslikku.

Oma seksuaalsuse tunnetamine positiivse ja tervikliku elu osana, ükskõik millises arengus see just on, teeb vabaks ja õnnelikuks naiseks! Ainus inimene, kelle arvamus seksuaalsuse küsimuses tohiks tegelikult puudutada, on naine ise. Ja see, kuidas ta ennast selles tunneb, just seda näevad ka teised, mitte midagi muud. Ma tean, mida ma räägin!

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar september- oktoober 2018.