Reklaam sulgub sekundi pärast

Marina Meiner ühendab Eestit Euroopaga

Baltimaade rahvusvaheliste bussiliinide ja vedaja Ecolines Eesti filiaali juht on sportlik ja kaunis Marina Meiner, kes jagab aega nii pere, laskespordi kui ka suure firma juhtimise vahel. Tegus naine saab kõigega laitmatult hakkama ning räägib Buduaarile sellest lähemalt.

Baltimaade rahvusvaheliste bussiliinide ja vedaja Ecolines Eesti filiaali juht on sportlik ja kaunis Marina Meiner, kes jagab aega nii pere, laskespordi kui ka suure firma juhtimise vahel. Tegus naine saab laitmatult hakkama ning räägib Buduaarile sellest lähemalt.

Kuidas sattusid töötama transpordiettevõttesse Ecolines?
Lõpetasin Tallinna Tehnikaülikooli infotehnoloogia magistriõppe ning alustasin tööd vastavas valdkonnas. Ajapikku jõudsin järeldusele, et see on siiski liialt mehine töö. Tuligi aeg, mil otsustasin, et on vaja muuta oma elu.

Kas transpordifirma juhtimine on naiselikum töö?
See on lihtsam kui arvutitega töötamine, kuid esialgu polnud siingi lihtne. Palju oli vaja õppida ning juba tööd tehes kõik omandada. Tulin Ecolinesi 2004. aastal, mil avasime ainult kaks liini Riiga (Tallinnast ja Tartust). Praegu on Ecolinesil juba viis reisi päevas Riiga ja Peterburi. On ka otsereis Moskvasse ja otsereis Kiievisse. Vaja on küll viisad vormistada, aga võimalus on minna siiski otse ning ei pea muretsema pagasi pärast. Üldiselt ühendavad Ecolinesi liinid 18 riiki ja rohkem kui sadat Euroopa linna.

Kas bussireisifirmade vahel on väga tuline konkurents?

Katsume mitte tülitseda ja hoida häid suhteid, pigem oleme isegi sõbrad. Jälgime üksteise arengut ja analüüsime, milliseid reise saaks veel arendada.

Millised on sinu suhted juhina oma alluvatega?

Püüan õpetada ning mitte kritiseerida, säilitada sõbraliku õhkkonna meeskonna sees ja vältida liigset rangust.

Millised probleemid vajasid lahendamist, kui firmat juhtima asusid?
Konkurents oli väga tugev ning firma positsioon oli turismiturul väga nõrk – meil polnud otsereise algusega Eestist. Kuna Ecolines alles tuli Eesti turule, polnud meil praktilist kogemust. Pidin nende probleemidega rinda pistma.

Milliseid teenuseid peale transpordi te klientidele veel pakute?

Teenuste valik on lai – viisade vormistamine, kindlustused, linnakaartidega varustamine, hotellide broneerimise võimalus. Kliendid saavad meie kaudu osta isegi ühistranspordi talonge, et sõita hotelli. See on väga mugav, kui ei pea eraldi otsima hakkama, kuhu saab panna pagasi ja kus ööbida. Teeme tihedat koostööd ka turismifirmadega ning seepärast saab tellida ka turismipakette. Kokkuvõtlikult – võime pakkuda kõike turismiga seotut. Kliendil ei ole vaja erinevates kohtades viisasid, lennupileteid ja hotelle broneerida. Seda kõike saab teha meie Tallinna esinduses.

Mis võiks Ecolinesis sinu taktikepi all veelgi paremaks muutuda?

Eks toimuma peab üldine areng – otsime uusi suundumusi ning võtame arvesse reisijate soove ja vajadusi. Proovime parandada mugavustingimusi ning teame, et see on üks olulisemaid aspekte pikamaareiside puhul. Oleme juba uuendanud bussiparki, lisanud liinidele kõige moodsamad Neoplani kahekorruselised bussid, mis on usaldusväärsed, ohutud ja vastavad kõigile Euroopa Liidu normidele. Kõikides bussides on WiFi, kogenenud rahvusvaheline meeskond, professionaalsed reisisaatjad ja muud teenused. Meil on ka hästi väljakujunenud boonusprogramm ja klienditugi. Praegu mõtleme, kas teha Peterburi sõites peatusi ka Narvas ja Kohtla-Järvel; kui kliendid soovivad sõita ka Valgevenesse, siis vaatame, mida saame pakkuda sellele suunale.

Lisaks suure firma juhtimisele oled väga edukas ka spordis. Sa tegeled laskespordiga. Millised on sinu suurimad saavutused sel alal?
Olen üleriigilistel võistlustel Leedus ja Eestis esikolmikusse jõudnud. Nüüd tegelen laskespordiga küll vähem, sest töökoormus on suurenenud. See pole küll väga naiselik hobi, kuid on sellegipoolest väga atraktiivne. Olen tegelenud sellega mitu aastat ja mu mees on samuti laskespordist huvitatud. Oleme koos osalenud ka võistlusel, mille võitsime. Praegu olen kohtunik Eesti piirkonnas esimeses kategoorias, kuid tulevikus plaanin liikuda rahvusvahelisesse laskmisesse.

Kuidas õnnestub sul leida aega eduka karjääri, sportimise ja pere jaoks?

Tuleb hakkama saada! Väga tähtis on, et oleksid kirglik selle suhtes, mida teed, ja oskad aega planeerida. Kui ei jää ühte asja kinni, on võimalik kõike ühendada. Väga oluline on ka pere ja eriti abikaasa toetus ning mõistmine, kui oluline töö minu jaoks on. Perega veedame aega õhtusöögilauas, lõunatel ja pühapäevastel külastustel vanemate juurde. Inimestel on tavaliselt rohkem võimalusi, kui nad ise aduvad. Mõned inimesed ongi rahul nii, nagu elu on, teised otsivad rohkem ja tahavad pidevalt areneda. Ma usun, et ma ei saa jääda loorberitele puhkama. Kasvamiseks tuleb kasutada oma varjatud omadusi.