Reklaam sulgub sekundi pärast

MARJU LÄNIKU KULDREEGLID: kellatundmisest naeratuseni

Igaühel meist on oma motod ja mantrad, mille järgi me elame, kuid mõnikord leiame selle otsitud tarkusetera hoopis kellegi teise jutust. Seekord palusime oma elutõed ritta seada lauljanna Marju Länikul.

Igaühel meist on oma motod ja mantrad, mille järgi me elame, kuid mõnikord leiame selle otsitud tarkusetera hoopis kellegi teise jutust. Seekord palusime oma elutõed ritta seada lauljanna Marju Länikul.


KUI POLE HALVASTI, SIIS ON JU HÄSTI!

Kindlasti on sulle tuttav see, et oled vahel rahulolematu ja soovid, et kõik võiks ikka parem olla. Aga kui järele mõelda, siis on põhjust ka rahuloluks küllaga, sest tõepoolest on ju nii, et kui pole halvasti, siis ongi ju hästi!

TUNDA KELLA, PIDADA SÕNA

Saabumises kokkulepitud kellaajaks väljendub lugupidamine teiste inimeste ja ka enda vastu. Sõna tuleb pidada – see on nagu leping, mida pole ilus murda. Minu lauljatöös on palju üles ehitatud kokkulepetele kellaaegades ja kuupäevades. See on mind õpetanud kella tundma ja kokkulepetest kinni pidama. Pigem püüan jõuda paar minutit varem kui hilineda. Pigem viis minutit lubatust kauem laulda kui lubatust vähem. Anda endast alati parim, mis sa hetkel suudad. On hea tunne, kui saavutad usalduse ja sinule võib loota.Sõnapidamine on nagu leping, mida pole ilus murda.

NAERATUSEL ON VÕLU JA VÄGI

Öeldakse, et parim kink on naeratus – see ei maksa midagi, aga võib teisele inimesele palju rõõmu teha. See on tõepoolest nii. Tunnen seda, kui mulle naeratatakse, ja tajun, kui ise naeratan. Ja mulle meeldib seda teha. Ühe mu laulu sõnad kõlavad nii: „Naerdes sa mured peidad, naeratades kõiki võidad ning ei kaota eal”. Naeratava inimesega on kergem kontakti leida, lihtsam suhelda, ühes ruumis viibida. Palju muutub hetkega helgemaks, meeldivamaks, vahetumaks. Rohkem naeratusi ja elu on ilusam.

HEA SÕNA VÕIDAB VÕÕRA VÄE

Häid sõnu ei saa vist kunagi liiga palju. Pole ju raske tunnustada teist inimest mõne hea sõnaga, iga inimene on seda millegi ja paljugi eest väärt. Head sõnad annavad jõudu ja teevad ütlejale rõõmu.

ÕPPIDA IGA PÄEV

Me ei saa kunagi täiuslikuks, maailm muutub meie ümber kiirelt ja iga päevaga tuleb saada pisut teadlikumaks kui eile. Ja mida targemaks saad, seda enam mõistad, kui palju sa veel ei tea. Elust ei saa kinnisilmi ja kuulmata-nägemata läbi käia. Nagu ütleb minu uus laul: „Siis, kui enda ümber palju märkad, uksed avab elu ülikool. Õpetajaks saab siis lill, mis tärkab, või ka allikavool”.


Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar.