Reklaam sulgub sekundi pärast

MARK ZUCKERBERG TUNNISTAS: Facebook loeb kõikide kasutajate privaatsõnumeid

Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg kinnitas USA meediale antud intervjuus, et Facebook skännib läbi kõik kasutajate Messengeris saadetud privaatsõnumid. Eesmärgiks on kontrollida, et pildid ega lingid ei oleks vastuolus ettevõtte juhistega, kirjutab Daily Mail. 

Zuckerberg selgitas intervjuus, et Facebooki kontrollsüsteem oli näiteks ennetanud Myanmari etnilise puhastusega seotud sensatsiooniliste sõnumite saatmise. 

"Sellisel juhul tuvastab meie süsteem, mis toimub. Me blokeerime nende sõnumite edastamise," sõnas Zuckerberg. 

Privaatsõnumeid kontrollitakse samamoodi nagu kogu Facebooki sisu. Väidetavalt ei kasuta Facebook sõnumite sisu siiski reklaamilistel eesmärkidel. Facebook kinnitas, et sõnumite kontrollimisel kasutatakse samasuguseid tööriistu nagu ülejäänud veebilehel. 

Ka kasutajad ise saavad Facebookis teada anda postitustest ja sõnumitest, mis rikuvad saidi reegleid. Sellisel juhul kontrollib kas Facebooki meeskond manuaalselt sisu üle või automatiseeritud süsteem langetab ise otsuse. Automatiseeritud süsteemi eesmärk on takistada kiiresti saidi kuritarvitamine. Näiteks võib süsteem tuvastada fotod, mis on seotud laste kuritarvitamisega ning skännida saadetud vihjed viiruste ja pahavara eest. 

Privaatsõnumite lugemine tekitas suure pahameeletormi paljude kasutajate seas, kuigi Facebook kinnitas, et selle taga on vaid heatahtlik eesmärk.