Reklaam sulgub sekundi pärast

MEIE ÕNNELIKU SUHTE 3 saladust: Marta ja Allan Jorits

Marta ja Allan Jorits on koos olnud veidi üle 10 aasta. Paar tutvus ühiste tuttavate kaudu, kellega koos pidutsema sattusid. Toona ei ennustanud keegi nende suhtele pikka tulevikku, sest kokku said kaks üsnagi temperamentset isikut. Tänaseks on Marta ja Allan kõigile aga vastupidist tõestanud ning nende liit on õnnelikum kui kunagi varem. 

"Tegelikkuses võiks öelda, et just seesama temperamentsus on hoidnud meie suhet ausa ja kirglikuna ning pole lasknud tunnetel jahtuda ka kümme aastat hiljem. Nagu ikka pikemas suhtes, siis loomulikult ka meil jääb selle aja sisse erinevaid etappe ja raskusi, mida ületada, kuid meie puhul on keerulised ajad meie liitu veelgi tugevdanud. 

Oli aegu, kus Allan oli mitu kuud rekkaga Euroopas ning mina õppiv ja töötav üliõpilane Tallinnas. Seejärel Soome kolides alustasin mina koristajana ja tema bussijuhina. Koos aga kasvasime, arendasime end, rügasime ja asutasime ning ehitasime üles omaenda ettevõtted, üksteist risti-rästi toetades nii emotsionaalselt, füüsiliselt kui ka igal muul vōimalikul viisil," räägib Marta. 

Mis on aga paari õnneliku ja tugeva suhte 3 saladust? 

1. Üheks oluliseks "suhte saladuseks" meie puhul ongi KOOSKOGEMINE, mis on meid nii kokku kasvatanud, et teisiti enam elu ette ei kujutagi. Olen näinud mitmeid suhteid lagunemas seetõttu, et kaaslane ei “aktsepteeri” oma partneri kutsumust ega toeta emotsionaalselt tema võitlust oma unistustega läbi lüüa. Õnnelikku kaaslast, kes oma eluga rahul on, saab ju eeskätt nautida just tema enda partner. Oluliseks kooskogemise traditsiooniks on meie perel ka iga-aastased pikemad reisid – teisisõnu põgenemised rutiini eest, kus oma tiheda graafiku juures saame lõpuks nautida aega vaid teineteisele.  

2. Teine meie õnneliku suhte saladus kõlab ilmselt küll tohutu klišeena, kuid meie suhtes toimib see reegel 100%: ära ürita muuta ega alla suruda teise inimese olemust. Tüüpilise naissoost Vähina võin olla vahel tüütult tujukas, kuid Allan on ōppinud seda läbi huumori prisma vaatama. Niisamuti pole ta püüdnud alla suruda minus pulbitsevat naiselikku energiat, mis väljendub ka tihti minu tantsutrennides, esinemistes ja üleüldises olemises. Meie peres pole sel teemal olnud iial armukadedusest tulenevaid tülisid. Ka Allani puhul on teatud iseloomuomadused, näiteks mõnetine hulljulgus ja aeg-ajalt liigne vankumatus, mis ajavad vahel kopsu üle maksa, kuid tõele au andes on just tema olemus see, millesse ülepeakaela armusin ja minu olemus see, millesse tema aastakümneks kinni on jäänud. Loomulikult oleme teatud määral ka nurki maha lihvinud ja need mõistmised pole tulnud mitte esimestel aastatel.

3. Nii nagu ei ole ilmselt olemas perfektset inimest, nõnda ei eksisteeri ka perfektset suhet. Meie pikaaegse suhte saladus on kindlasti veel MÕISTMINE ja ANDESTAMINE. Selle kümne aasta jooksul oleme mõlemad teinud vigu, kuid alati nendest ka midagi õppinud ja teineteisele andestanud, mis lõppkokkuvõttes on taaskord meid hoopis lähendanud ja tugevdanud. 

See, mis paistab tihtilugu sotsiaalmeediast, on vaid väike osa suhtest, ja üsna loogiline tundub ka, et keegi ei postita pilte või videoid mitte nii õnnelikest hetkedest. Seetõttu inimesed võrdlevad tihti oma suhet teiste omadega (täpsemalt siis selle välise küljega, mis paistab läbi ekraanide) ja peavad oma suhet vähem õnnelikuks. Tegelikkuses ongi täiusliku suhte saladus kaks ebatäiuslikku inimest, kes koos kasvavad ja arenevad läbi mitmesuguste kogemuste, jagades nii muresid kui rõõme nii heas kui halvas ning kellel on siiras soov ärgata teineteise kõrval igal hommikul olenemata ümbritsevatest oludest.