Reklaam sulgub sekundi pärast

METSAVANA ENNUSTAB: milline sügis meid ees ootab?

Kas võrratult ilusale suvele järgneb vihmane ja kõle sügis ja kui kauaks veel jätkub suvesooja septembrisse? Nendele küsimustele käisid "Seitsmesed Uudised" vastuseid uurimas Raplamaal elava Metsavana juures.

Raplamaal elava looduse märke ja vanarahvatarkusi jälgiva Metsavana sõnul on küll näha üksikuid märke sügisest, kuid sooja peaks veel pikaks ajaks jaguma. "Praegu kui kaske vaadata, siis kasele on tekkinud mõned üksikud kollased lehed. Kui teisi puid ka vaadata, siis täiesti rohelised - loodus on roheline. Esimesed tugevad udud on ära olnud ja natuke on temperatuurimuutusi olnud - öö on läinud jahedamaks, aga päeval tuleb sooja küll. 

Kaks kolmandikku septembrit on ilus soe. Septembri lõpus läheb natukene jahedamaks - päeval kuskil 15 kraadi peale ja öösel 6-7 kraadi. Öökülmasid septembrikuus mina ei näe," selgitas Metsavana.

Ka vihma ei tohiks septembris palju tulla, kuna mutid pole veel talveks ettevalmistusi tegema hakanud. "Oktoobri algus võib küll vihmasem olla, aga täiesti soe. Kuskil 15 kraadi sooja. Vananaistesuvi tuleb oktoobri teises pooles," lisas ta. 

Vaata täispikka lugu siit