Reklaam sulgub sekundi pärast

MIDA TÄHENDAB, KUI näed unes seksuaalse alatooniga und teisest naisest?

Me kõik näeme aeg-ajalt erootilisi unenägusid ning teinekord võib unes meie ihaobjektiks olla sama soo esindaja, olenemata sellest kas ise oled hetero või mitte. Lesbiunenäo nägemine ei tähenda siiski seda nagu heteronaine oleks enda teadmata automaatselt lesbi, kirjutab ajakiri Woman`s Health

Arst, uneteadlane ja psühholoog Gayle Delaney sõnul pole ta iial kohanud juhust, kus heteronaine oleks pärast lesbiune nägemist saanud aru, et ta tegelikult ongi lesbi. Ka heteronaised erutuvad lesbiporno peale, kuid see ei tähenda siiski seda nagu nad ka ise lesbid oleksid. Uneteadlase sõnul kogevad osad naised lesbiunenägusid siiski ahistavana. Delaney sõnul on tegu enamjaolt sellega, et ihaobjekt on unes üllatust tekitav. 

Mida lesbiuni siis tähendab?

Delaney sõnul on unele väga vähe loogilisi seletusi ning tähtsam on küsida, mida uni sulle endale tähendas. Ta soovitab küsida endalt järgnevad küsimused: 

1. Mis unes juhtus?

2. Mis tunde uni sulle tekitas?

3. Kes oli see naine?

4. Mis tunde temaga olemine sulle tekitas?

5. Kuidas seks oli?

Uneteadlase sõnul on enamik naistest vastanud, et seks oli fantastiline ja enamjaolt on ihaobjektiks olnud keegi tuttav naine, kellele vaadatakse alt üles nagu näiteks naisülemus. Seetõttu leiab Delaney, et lesbiuni tähendab tihti seda, et naine tunneb ennast aksepteerituna nende inimeste poolt, kes mängivad tema elus olulist rolli. Lesbiuni on tavaliselt seotud ka karjääri või tööga ning sellega, mis suhe sul naiste ja naiselikkusega üleüldse on.