Reklaam sulgub sekundi pärast

MIKS PANI KATRIN LUST hirmkalli maali müüki?

Katrin Lust on otsustanud müüki paisata ühe oma maalidest, mille alghinnaks on määratud 13 000 eurot. Kunstist alati lugu pidanud Katrin põhjendab otsust öeldes, et tal on kodus juba nii palju maale, et ruum sai otsa ja niisama garderoobis niivõrd väärikat maali hoida on lausa patt.

Tegemist on Köleri õlimaaliga “Lorelei needimine munkade poolt”. "Pariisis aastal 1887 valminud teos on vist isegi Kumu suurim maal üldse ... Minu käes on aga Köleri söejoonistus enne kui ta õli maalima hakkas ja ka see on väga suur töö!,"kirjutab Katrin sotsiaalmeediasse tehtud postituses.

"Loodan, et maal leiab endale väärika omaniku ning et keegi saab sellest rõõmu tundma. Minu kodus seinale see enam ei mahu. Olen kunsti kogunud ligi kümme aastat ja liikunud oma valikutes nüüdseks juba pigem rohkem õlimaalide suunas. Kogun hetkel selliseid kunstnikke nagu Saarts, Kits, Kongo ja Sooster. Müüsin ka oma Konrad Mägi maali mõned aastad tagasi maha, sest isiklikud valikud on muutunud,"tõdeb Katrin.

Ent kui hinnaliseks võiksid täna müüki minevat maali pidada kollektsionäärid? Alghinnaks on maalil 13 000 eurot. "Ma ei oska öelda. Igal kogujal on ju omad maitsed! Mina ostsin selle kuna Kumus on üleval seesama töö Köleril õlis ja see on üle kolme meetri suur selline rahvuslik aare. Omada Köleri sketchi ehk mustandit antud tööle paelus mind. Samas viimasel ajal olen ma loobunud kõigist oma baltisakslastest - kunsti pole mõtet koguda, kui see seintele ära ei mahu. Minu kollektsioonis on tänaseks juba enam kui nelikümmend maali ja seda on väga palju. Iga kord kui ma oma kunsti vahendaja juures midagi ilusat näen, siis ostan jälle ära - isegi siis, kui ma pärast seda ostu ei saa endale isegi võileiba lubada. Ma olen tõeline kunsti fanaatik,"naerab Lust. 

Oksjon algab täna õhtul kell 20.00 Haus Galeriis.