Reklaam sulgub sekundi pärast

MIKS PUUDUTUS on tähtsam kui seks?

Seks suhtes on oluline, kuid olulisem veel on emotsionaalne lähedus, mis määrab ära suhte tuleviku ja partnerite omavahelise sideme. Suhte võtmeks on puudutus.

Puudutamine suhtes on üks peamisi kiindumuse väljendamise viise. Kindlasti mäletad, et suhte alguses on need kartlikud ja avastavad. Hiljem puudutatakse üksteist järjest enam ja seda ka avalikes kohtades. Kui paar hoiab jalutades käest kinni, siis annab see märku sellest, et suhe on süvenenud. 

Mitmed uuringud on näidanud, et abielu alguses on puudutuste osakaal kõige suurem, seejärel jääb neid aga üha harvemaks. Teineteisega rohkem rahul olevad paarid puudutavad üksteist tihedamini, kuid hea suhte tõeliseks märgiks pole mitte kaaslase puudutuste sagedus, vaid see, kui sageli ta sinu puudutustele oma puudutusega vastab. Kuidas siis puudutada ja kust puudutada?

Teadlik puudutus

„Me kõik tunneme oma keha ja enamike seksuaalselt tundlike piirkondade asukohta, kuid mina soovitan teil nendele läheneda kaudselt,” ütleb raamatu „The Art of Ecstatic Sex” autor Diana Richardson. „Alusta keha kaugematest osadest – jalalabadest, käsivartest, kätest ja peast, liikudes aeglaste ringidega sissepoole, pehmelt selja, tuharate, kõhu ning tundlikumate piirkondade poole. See loob usalduse ja intiimsuse ning lähenemise aeglus äratab kehas sensuaalsuse ja värske teadvustatuse.”

Sageli, kui me teineteist puudutame, kordame samu liigutusi. Liigutame käsi automaatselt üles alla või ringidena, tegelikult peaaegu teadmata, et me keha puudutame. Seesugune teadvustamata puudutus mõjub aga pigem ärritavalt. „Kuigi soov võib olla armsamat erutada, võib see hoopis vastupidiselt mõjuda,” räägib Richardson ning soovitab kallimat puudutades kõige suuremat rõhku panna hoopis tunnetamisele. „Tunne keha graatsilisi kontuure, nõtket nahka, siidiseid juukseid, esiletungivaid luid. Puudutades ära keskendu niivõrd tegemisele, vaid rohkem tundele, mille saad kontaktist oma käe ja tema keha vahel,” õpetab Richardson. „Õige pea märkad, et partner soojeneb üles ja reageerib märksa kiiremini, kui puudutus on teadvustatud. Võta endale aega, et otsida erilisi kohti, põnevaid punkte ja avastada, kuidas armsam reageerib. Kasuta käsi, et anda edasi ja jagada oma armastust.”

Teadlikult oma kallimat puudutades kujuta ette, et suunad tema kehasse armastust ja soojust, mis omakorda tugevdab teievahelist ühendust.

Sama oluline kui puudutused kätega, on ka kehade kokkupuude. „Suudeldes ja kallistades ärge alguses suruge kehasid liiga innukalt ja kõvasti teineteise vastu. Selle tulemuseks on füüsilise keha ja seda ümbritseva energiavälja kokkupressimine, mis piirab sensuaalseid tundmusi. Kui kehade kokkupuutumine on tundlik, õhuline ja teadvustatud, võib lõdvestunud seksuaalenergia muutuda spontaanseks ja dünaamiliseks jõuks.”

Nauditavaim ravim

Puudutuste näol on tegemist iidse ravivõttega, mis võib teha imesid. Kui meenutada, siis juba Jeesus Kristus ja tema apostlid ravisid inimesi puudutustega. 

„Meie armastuse pikenduseks on meie käed,” räägib ülipopulaarse lingam-massaaži koolitaja Epp Kärsin. „Tean, kui suur potentsiaal on läbi puudutuste oma kaaslast tervendada,” ütleb Epp. „Oma kogemusele tuginedes võin kinnitada, et naine saab aidata meest, kui tal on erektsiooniprobleemid ja eesnäärmepõletik. Järjepidev lingam-massaaž ja eesnäärmemassaaž aitab vähendada põletiku tõttu tekkinud sekreedipaisu eesnäärmes ja parandada verevarustust ning mõjub positiivselt rakkude uuenemisele,” räägib naine ja lisab, „naiste võimuses on tõsta mehed õigete puudutustega kõrgustesse ning lisaks ka tervendada.”

Võib öelda, et mehe õnn, rahulolu ja tervis on sõna otseses mõttes just naiste kätes. „Meie armastuse pikenduseks on meie käed, sest peopesas asub südame projektsioon ja kõige võimsamad tervendajad ongi meie peopesad. Kui me puudutame oma partnerit, peopesa vastu teda, ja oleme samal ajal ise kohal koos oma hinge ja kõikide meeltega, siis me tervendame partnerit,” räägib naine ja sõnab, et tegelikult teatakse üsna vähe sellest, kui võimas võib olla üks lihtne puudutus. „Selleks ei pea olema õppinud massöör, et oma partnerit puudutada. Oluline on see, et me puudutame teda pealaest varbaotsteni – igat punkti, igat millimeetrit, igat külge. Mehed vajavad hellust ja õrnust samamoodi nagu naisedki.” 

Ilmunud ajakirjas Buduaar